Amsterdam EK 2021

Speelstad Amsterdam EK 2021

Met name voor de Nederlandse fan is het belangrijk om te weten dat Amsterdam één van de elf speelsteden van het EK 2021 zal zijn. De hoofdstad van Nederland, met zijn 800.000 inwoners was al eens eerder speelstad op een Europees Kampioenschap. Dit was tijdens Euro 2000, dat toen georganiseerd werd door Nederland en België.

Kaarten via Viagogo kopen

Zeker ook omdat de stad bijna twintig miljoen toeristen per jaar verwelkomt is een groot sportevenement in de zomer een welkome toevoeging. De wedstrijden worden gespeeld in de Johan Cruyff Arena.
amsterdam speelstad op EK 2021

Johan Cruyff Arena

Johan Crijff ArenaHet stadion dat voorheen onder de naam Amsterdam Arena bekend stond, had ooit een bijzondere primeur. Het was het eerste stadion met een schuifdak toen het in 1996 officieel in gebruik werd genomen. Het is de thuishaven van Ajax. Ook is het al een aantal maal host geweest van Europese clubfinales, onder meer van de Champions League in 1998 en van de Europa League in 2013.

Daarnaast is het een plek waar jaarlijks vele concerten gegeven worden en in het verleden ook festivals een belangrijk onderkomen hadden. Wel is het belangrijk om te weten dat het stadion verbouwd zal worden om klaar te zijn voor het EK 2020.

Wedstrijden in Amsterdam EK 2021

Welke landen hun opwachting zullen maken in de Johan Cruyff Arena is op dit moment uiteraard nog niet te zeggen. Wel is al duidelijk welke poule in de Arena geplaatst zal worden. Het gaat namelijk om drie groepswedstrijden uit poule C. Ook zal een wedstrijd uit de tweede ronde in dit stadion worden beslist. De nummer 2 van poule A zal tegen de nummer 2 van poule B gaan spelen om een plek bij de laatste acht. Na die vierde wedstrijd komt er een einde aan de bijdrage van de Arena en Amsterdam aan het toernooi.

Speelschema wedstrijden Amsterdam EK 2021

DagDatumTijdSpeelstadThuisUitSoortUitslag
Amsterdam
Zo.13 juni 202121:00Amsterdam
Nederland
Oekraïne
Groepsfase3 - 2
Do.17 juni 202121:00Amsterdam
Nederland
Oostenrijk
Groepsfase2 - 0
Ma.21 juni 202118:00Amsterdam
Noord-Macedonië
Nederland
Groepsfase0 - 3
Za.26 juni 202118:00Amsterdam
Wales
Denemarken
Achtste Finale0 - 4

Bovenstaande speelschema is dus enkel van de wedstrijden in Amsterdam. Bekijk hier het volledige speelschema EK 2021.

Vervoer

De UEFA heeft nu al twee adviezen met betrekking tot het vervoer tijdens het EK 2021. Neem het openbaar vervoer, maar probeer vooral te fietsen. Juist omdat fietsen een goed gebruik is in Nederland en met name in de hoofdstad, wordt fans aangeraden om hierop in te haken. Bijvoorbeeld door er één te huren. Het kan heel verstandig zijn om hierin mee te gaan en ook de fiets te pakken en files te vermijden.

Kaartverkoop wedstrijden in de ArenA

Op dit moment is de kaartverkoop al geweest. Het kan zijn dat er nog kaarten in omloop komen, doordat mensen annuleren. Via de EK 2021 ticketpagina houden we je op de hoogte van de kaartverkoop.

En verder

Natuurlijk is er ook van alles op het gebied van cultuur te doen in Amsterdam. Er zal dan ook voldoende aanleiding zijn om naast een bezoek aan één van de wedstrijden direct ook één van de vele andere bezienswaardigheden, musea of parken aan te doen. Zelfs een wandeling door de stad kan al flink wat te bieden hebben op het gebied van cultuur en beleving. Alleen al om die reden is deze speelstad op voorhand al één van de trekpleisters van dit toernooi. Wie hier meer over wil weten, doet er goed aan de citymarketing van de stad te raadplegen.