Nederland – Oostenrijk EK 2021

Op 17 juni 2021 om 21:00 uur speelt het Nederlands Elftal zijn tweede wedstrijd: Nederland-Oostenrijk. Deze wedstrijd wordt gespeeld op donderdag 17 juni 2021 om 21:00 uur in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam.

Het Nederlands Elftal is ingedeeld in groep C. Samen met Oostenrijk is Oranje ingedeeld bij Oekraïne en Noord-Macedonië, de winnaar van de Play-Offs groep D.

Wedstrijd:
Nederland - Oostenrijk
Soort:Groepsfase EK 2020 - Groep C
Datum:Donderdag 17 juni 2021
Aanvang:21:00 uur
Stadion:Johan Cruijff ArenA
Aantal toeschouwers:Ongeveer 16.000
Capaciteit:54.990
TV-zender:NPO vanaf 20.00 uur (NOS)
Tickets:Bekijk tickets
Scheidsrechter:Orel Grinfeeld (Israel)

Statistieken Nederland-Oostenrijk

Daar waar Nederland en Oekraïne maar drie keer tegen elkaar gespeeld hebben in het verleden, hebben Nederland en Oostenrijk een rijkere historie. In totaal hebben Nederland en Oostenrijk 19 keer eerder tegen elkaar gespeeld. Oranje heeft negen keer gewonnen, Oostenrijk trok zes keer aan het langste eind en vier keer werd er gelijkgespeeld.

Voorbeschouwing

We hebben een voorbeschouwing geschreven op deze wedstrijd. Lees hier de voorbeschouwing op Nederland – Oostenrijk.

Tickets kopen voor Oranje tegen Oostenrijk

Er was veel vraag naar kaarten voor wedstrijden van het Nederlands Elftal op het EK 2021. Er mag rond de 25% aan capaciteit van het stadion aanwezig zijn in de Johan Cruijff Arena tijdens deze wedstrijd. Dit komt neer op zo’n 12.000 supporters. De organisatie heeft aangegeven dat er iets meer kaarten beschikbaar zouden komen.

Heb je geen Clubkaart of wil je zeker zijn van tickets, dan kan je eventueel via deze deze link naar Viagogo tickets kopen. Viagogo is geen officieel verkoopkanaal maar een ticketmarktplaats, waardoor je doorgaans veel meer betaalt dan de reguliere prijs.

Opstelling Nederlands Elftal

Hieronder vind je de opstelling van het Nederlands Elftal voor de wedstrijd tegen Oostenrijk. De opstelling wordt real-time geüpdatet door onze data-provider en getoond zodra deze beschikbaar is.

De bondscoach maakte op woensdag bekend dat Matthijs de Ligt sowieso speelt. Dit kan ten koste gaan van Timber, maar ook ten koste van Van Aanholt.


Opstelling Oostenrijk


Statistieken Nederland tegen Oostenrijk

Hieronder een aantal statistieken van beide landen. Onder andere kan je uitslagen van voorgaande onderlinge wedstrijden tegen elkaar zien, maar ook afzonderlijk van elkaar. De data is afkomstig van onze data-provider.