Voetbalboeken 2021 top 10

De populairste voetbalboeken van 2021

Je bent een voetballiefhebber of je bent het niet. Als je wél van voetbal houdt, heb je vast ook al een aantal voetbalboeken over voetbal of bekende voetballers gelezen. Welke voetbalboeken zijn het meest populair? En welke boeken moét je eigenlijk gelezen hebben om mee te kunnen praten met vrienden, op je werk, in het stadion of in de kroeg? We stellen een aantal van onze favoriete voetbalboeken aan jou voor. Hieronder onze top 10 van 2021.

voetbalboeken top 10 2021

 

Dirk Kuyt – Het geloof in succes

In ‘Het geloof in succes’ blikt Dirk Kuyt terug op zijn carrière in Nederland, Engeland en Turkije. Hij keerde terug naar Feyenoord en werd met de Rotterdammers kampioen van Nederland. Het boek gaat over doelen stellen en hoe je ze daadwerkelijk kan behalen. Zijn levensverhaal gaat dus over veel meer dan alleen voetbal.

Bekijk en bestel dit boek hier

Mijn Maradonna – Een eerbetoon aan de beste voetballer aller tijden

Op 25 november 2020 overleed de iconische voetballer Diego Armando Maradona. Hij was geliefd bij vrijwel iedere voetballiefhebber. In dit boek wordt Maradonna geëerd met prachtige voetbalverhalen. Met bijdragen van onder meer Hugo Borst, Henk Spaan, Edwin Winkels en Nando Boers ft. Rafael van der Vaart.

Bekijk en bestel dit boek hier

Johan Cruijff – Mijn verhaal

Natuurlijk is er een zeer gewild boek verschenen over de legende Johan Cruijff. Hij werd niet alleen bekend vanwege zijn geniale techniek en spelinzicht, maar ook met zijn vermaarde Cruijffiaanse uitspraken. Zijn grote invloed op het spel bij o.a. Ajax en Barcelona komt uitvoerig aan bod, net als zijn interlandcarrière bij het Nederlands Elftal.

Bekijk en bestel dit boek hier

Ik, Zlatan

Zlatan Ibrahimovic is niet bij iedereen even geliefd. Hij wordt niet voor niets vaak een ongeleid projectiel genoemd. Waarschijnlijk verklaart zijn afkomst echter al een hoop. Hij leefde als jongen van de straat in een immigrantenwijk. Deze interessante biografie vertelt hoe hij het schopte tot één van de beroemdste voetballers ooit. De grote clubs waarvoor hij speelde, komen allemaal voorbij. Ruim 100.000 verkochte exemplaren zegt genoeg over de enorme populariteit van dit boek.

Fernando Ricksen – Vechtlust (geactualiseerd)

Niet elke voetballer waarover een boek is verschenen hoort bij de beste voetballers ter wereld. Fernando Ricksen is echter wel een voetballer en mens met een heftig levensverhaal. Drank en drugs maakten een einde aan zijn carrière. Hij was ontzettend geliefd bij het Schotse Glasgow Rangers. Nét voordat ‘Vechtlust’ uitkwam, werd bekend dat hij leed aan de spierziekte ALS, die na jaren knokken tot zijn dood leidde. Als eerbetoon is ‘Vechtlust’ herschreven met alles wat er in die periode met hem gebeurde.

Bekijk en bestel dit boek hier

Nouri

Het boek ‘Nouri’ vertelt het verhaal van een voetballer die pas aan het begin stond van zijn carrière. Hij speelde wel al bij Ajax maar zou waarschijnlijk vanwege zijn grote talent zeker de stap hebben gemaakt naar een Europese topclub. Alles veranderde tijdens die oefenwedstrijd in juli 2017, waarin hij plots in elkaar zakte. ‘Nouri’ is een aangrijpend boek, gebaseerd op veel interviews met mensen die hem goed kennen.

Bekijk en bestel dit boek hier

Andy van der Meijde – Geen genade

voetbalboeken andy van der meijdeDat is de titel van het boek over Andy van der Meijde. Hij was het voorbeeld van de bekende, professionele sporter die niet kon omgaan met alle verleidingen die op zijn pad kwamen. Drank, seks en drugs brachten hem in een hele andere wereld. Uiteindelijk heeft hij een flinke streep kunnen zetten onder die onstuimige levensfase en leidt hij een, zeker voor zijn doen, burgerlijk bestaan.

Bekijk en bestel dit boek hier

De wereld volgens Gijp

Als je voetbal zegt, zeg je René van der Grijp. We kennen hem niet alleen als oud-voetballer, maar ook als analist met aanstekelijke humor. Niet iedereen kent zijn persoonlijke verhaal, waarin een rouwproces een belangrijke rol speelde. ‘De wereld volgens Gijp’ laat je nadenken over het leven.

Bekijk en bestel dit boek hier

Marco van Basten – BASTA

Natuurlijk is ook wereldvoetballer Marco van Basten beschreven in een autobiografie. Hij was topvoetballer bij Ajax en AC Milan. Hij werd voetballer van het jaar van de wereld. Hij werd diverse keren landskampioen, won Europacups, wereldbekers en UEFA Supercups. Marco van Basten werd echter vooral bekend van zijn bijna onmogelijke doelpunt waarmee Nederland in 1988 Europees kampioen werd. Wie is de mens achter de voetballer? Je leest het in deze autobiografie.

Bekijk en bestel dit boek hier

Samen sterk, Het geheim van de Oranje Leeuwinnen

Gelukkig is er ook een boek dat over vrouwenvoetbal gaat. Annemarie Postma volgde het Nederlands Elftal, bezocht wedstrijden en trainingen en verbleef in de mixed zone. Alle inspiratie verwerkte ze in ‘Samen sterk, Het geheim van de Orange Leeuwinnen’. Een gedegen voorbereiding leidde tot een enorme opmars van het vrouwenvoetbal in Nederland, Europa en de hele wereld.

Bekijk en bestel dit boek hier

Louis van Gaal – De trainer en de totale mens

In mei 2020 komt er een boek uit over één van de meest spraakmakende trainers ooit. Je houdt van hem of je houdt niet van hem. Feit is dat hij enorm veel kennis heeft over voetbal en over systemen. Louis van Gaal behaalde veel successen, ook buiten Nederland. In dit boek beschouwt hij het huidige voetbal en wie hij zelf ziet als toekomstige toptrainers.

Bekijk en bestel dit boek hier