Italië Engeland finale EK 2021

Italië Engeland finale EK 2021

De beide finalisten van het EK 2021 voetbal zijn bekend. De finale van het EK voetbal gaat tussen Italië en Engeland. Op deze pagina lees je alles over deze wedstrijd, zie je alle opstellingen, onderlinge resultaten, statistieken en alle andere informatie over deze EK finale.

Italië Engeland finale EK 2021 voetbal

Italië tegen Engeland, finale van het EK 2021 voetbal

Wedstrijd:
Italië - Engeland
Soort:Finale EK 2021
Datum:11 juli 2021
Aanvang:21:00 uur
Stadion:Wembley Stadium, Londen
Capaciteit:90.000
Aantal toeschouwersOngeveer 60.000
TV-zender:NPO 1 vanaf 20.20 uur
Scheidsrechter:Bjorn Kuipers
Tickets:Bekijk tickets

Onderlinge resultaten Italië en Engeland

Italië en Engeland hebben een rijke historie als het gaat om onderlinge duels. Er werd 27 keer eerder tegen elkaar gespeeld. Zoals je hieronder kunt zien, wonnen de Italianen vooral de belangrijkere wedstrijden, zoals die op de WK en EK eindrondes.

onderlinge resultaten italie engeland voetbal
Lijst met onderlinge resultaten tussen de beide finalisten (bron: Wikipedia)

Opstelling Italië tegen Engeland

Bekijk hieronder de opstelling van Italië tijdens deze EK finale. Onderstaande opstellingen zijn afkomstig van onze data-provider en zijn altijd actueel. Zodra er een vermoedelijke opstelling is, wordt deze hieronder getoond. Is er nog niets te zien, dan is er nog geen vermoedelijke opstelling.


Opstelling Engeland tijdens de finale

Hetzelfde geldt voor de opstelling van Engeland in deze finale van het EK 2021. Onderstaand de basiself van de ‘Three Lions’:


Complete selectie van Italië op het EK 2021

Onderstaand de gehele selectie van Italië op het EK voetbal in 2021. Inclusief wat statistieken zoals leeftijden en gespeelde wedstrijden tijdens de groepsfase.


Complete selectie van Engeland op het EK 2021

En hieronder de complete selectie van Engeland op het EK 2021 voetbal.


Tussenstand Italië tegen Engeland

Zodra de finale begint, zie je hieronder de LIVE tussenstand, inclusief statistieken en live commentaar. Na de wedstrijd toont de widget uiteraard de uitslag van deze wedstrijd.


Scheidsrechter Finale EK 2021

De scheidsrechter voor de finale is nog niet bekend. De verwachting is dat de UEFA deze daags na de halve finales aanwijst. Zodra de scheidsrechter bekend is, zullen wij dit hier vermelden. De Nederlandse scheidsrechter Bjorn Kuipers wordt door insiders genoemd als een van de grootste kandidaten om deze wedstrijd te gaan fluiten.