België Rusland EK 2021

De Rode Duivels nemen het in hun eerste wedstrijd op het EK 2021 op tegen Rusland. België-Rusland wordt gespeeld op zaterdag 12 juni 2021 om 21:00 uur in Sint-Petersburg (Rusland). Hieronder leest u meer over de wedstrijd tussen België en Rusland.

Bestel het officiële Rode Duivels EK shirt

België heeft qua speellocaties geen gunstige loting: de eerste wedstrijd, die tegen Rusland, is in Sint-Petersburg. De tweede wedstrijd is in en tegen Denemarken (Kopenhagen) en de derde wedstrijd is weer in Sint-Petersburg.

De Rode Duivels zijn ingedeeld in Groep B, samen met Rusland, Denemarken en Finland.

Wedstrijd:
België - Rusland
Soort:Groepsfase EK 2021 - Groep B
Datum:Zaterdag 12 juni 2021
Aanvang:21:00 uur
Stadion:Sint-Petersburg Stadion
Capaciteit:68.000
TV-zender:NOS, VRT en RTBF
Scheidsrechter:Anthony Taylor (Engeland)
Uitslag3 - 0

Statistieken België-Rusland

De beide landen hebben zeven keer eerder tegen elkaar gespeeld. Rusland won nog nooit van België, twee keer werd er gelijkgespeeld. Tijdens de EK 2020 kwalificatiereeks zaten de beide landen ook bij elkaar in de poule. België won beide wedstrijden vrij eenvoudig (3-1 en 4-1 winst).

Opstelling Rode Duivels

Opstelling Rusland

Bestel het officiële Rode Duivels EK shirt

EK 2021 tickets kopen voor deze match

De kaarten voor deze wedstrijd zijn redelijk populair. De grootste officiële verkoopronde voor EK tickets is al geweest, maar via bijvoorbeeld Viagogo kan je nog kaarten voor de wedstrijden kopen. Omdat het een wederverkoper betreft, betaal je wel meer dan wanneer je tickets via de UEFA werden aangeboden.