België Italië kwartfinale EK 2021

België Italië kwartfinale EK 2021 voetbal

De Rode Duivels hebben de kwartfinale van het EK 2021 voetbal behaald. In deze kwartfinale speelt België tegen Italië. Op deze pagina lees je alles over deze EK wedstrijd.

belgie-italie kwartfinale EK 2021 voetbal 2 juli

België Italië 2 juli om 21.00 uur

Wedstrijd:
België - Italië
Soort:Kwartfinales EK 2021
Datum:2 juli 2021
Aanvang:21:00 uur
Stadion:Allianz Arena, München
Capaciteit:75.000
Aantal toeschouwers22%
TV-zender:NPO 1 vanaf 20.25 uur
Scheidsrechter:Slavko Vinčić (Slovenië)
Tickets:Bekijk tickets

Onderlinge resultaten België tegen Italië

De Rode Duivels hebben 22 keer eerder tegen de Italianen gespeeld. Daar waren maar lieft 16 van op vriendschappelijke basis. In totaal won Italië maar liefst 14 van de 22 duels, 4 keer won België en 4 keer eindigde het in een gelijkspel.

Drie keer eerder speelden ze tegen elkaar op een eindronde van een Europees Kampioenschap voetbal. Op het EK 1980 werd het 0-0, op het EK 2000 werd het 2-0 voor Italië en ook op het EK 2016 waren het de Italianen die wonnen, het werd toen 2-0 voor Italië.


Tussenstand België Italië

Zodra deze kwartfinalewedstrijd begonnen is, zie je hieronder de tussenstand. Ook zie je live statistieken en kan je voor de wedstrijd de opstellingen hier zien.


Opstelling België tegen Italië

Hieronder de opstelling van België in deze kwartfinale op 2 juli. Onderstaande opstelling is afkomstig van onze data-provider. Zodra er een (vermoedelijke) opstelling bekend is, zul je die hieronder kunnen zien. Tijdens de wedstrijd wordt deze ook bijgewerkt met de wissels en kun je eventuele doelpuntenmakers zien.


Opstelling Italië 2 juli 2021


Volledige selectie België

Hieronder de volledige selectie van de Rode Duivels tijdens dit EK voetbal. Ook zie je alle statistieken van de spelers tijdens dit toernooi, zoals leeftijd, aantal gemaakte minuten, doelpunten en assists.


Volledige selectie Italië

Hetzelfde geldt voor de selectie van Italië op het EK 2021 voetbal:


Scheidsrechter bij België Italië

De UEFA heeft de Sloveense scheidsrechter Slavko Vinčić aangewezen als arbiter bij deze kwartfinale. Vinčić (41) floot eerder dit EK twee groepswedstrijden. Zo was hij de scheids bij Spanje-Zweden en bij Zwitserland-Turkije.

Winnaar in halve finale tegen Zwitserland of Spanje

De winnaar tussen België en Italië gaat naar de halve finale van het EK voetbal en speelt daarin tegen de winnaar tussen Zwitserland en Spanje. Deze kwartfinale wordt gespeeld op 2 juli om 18.00 uur in Sint-Petersburg.