Nederland plaatst zich voor WK 2022 in Qatar

Nederland plaatst zich voor WK 2022 in Qatar

Het Nederlands elftal heeft zich weten te plaatsen voor het WK in Qatar van 2022. Het voetbalteam zorgde voor een slopende spanning, maar wist in de slotfase als eerste te scoren. Bergwijn zorgde voor de ontlading en niet lang daarna wist Depay te scoren en er 2-o van te maken. 

Bondscoach Louis van Gaal, die zich vanwege een heupbreuk per rolstoel verplaatst, kan opgelucht ademhalen. Door de overwinning op de Noren is Oranje geplaatst voor het WK 2022 in Qatar. De voetbalwereld was zich ervan bewust dat dit zomaar anders had kunnen aflopen.

Bergwijn zorgt voor zicht op WK in Qatar

vlag qatar wk 2022Het Nederlands voetbalteam speelde alles behalve overtuigend. Met een doelpunt tegen kon Nederland het WK wel afschrijven, maar gelukkig zorgde Oranje in de eindfase toch voor vreugde. Dankzij een mooie aangever van Arnaut Danjuma Groeneveld kon Steven Bergwijn voor het eerste doelpunt zorgen. Bergwijn schopte Oranje hard en zuiver naar 1-o in de 84ste minuut.

Alles of niets

Nadat er ver achterin de wedstrijd door Nederland is gescoord, besluit het elftal van Noorwegen alles of niets voetbal te spelen. Met een doelpunt tegen maken zij geen kans op plaatsing van het WK van 2022. Terwijl de Noren alles geven weet Nederland het kleine beetje hoop van Noorwegen helemaal weg te vegen met een tweede goal. Memphis Depay, die  afgelopen zomer na veel transfergeruchten toch zijn droomtransfer naar FC Barcelona maakte, kon niet meer missen en zorgde in de laatste minuten voor een 2-0 stand. Terwijl de Noren alles probeerden te geven, weet Oranje zich toch te plaatsen voor het WK 2022 in Qatar.

Nederlands elftal eindigt toch als nummer 1

Ondanks matig voetbal en tegenslagen, weet het Nederlandse elftal toch eerste van de poule te worden. Hierdoor zijn ze direct welkom in Qatar. Van Gaal zal de komende tijd – al revaliderende – de voetballers klaar gaan stomen voor het wereldkampioenschap.

De Turken zullen nog play-offs moeten spelen. Zij kwamen er gunstig vanaf met een 2-1 overwinning op Montenegro. Het Noorse voetbalelftal maakt met hun derde plek in de poule geen kans meer op deelname aan het WK van 2022. Dit is het zesde WK op rij dat Noorwegen aan hun neus voorbij ziet gaan.

11e WK voor Oranje

Vanuit een leeg stadion in Rotterdam weerkaatst het gejoel van het Nederlandse elftal de wereld in. De wedstrijden in de kwalificatiefase waren anders dan anders. Door de huidige maatregelen mochten er geen toeschouwers bij de voetbalwedstrijd aanwezig zijn.

Ondanks alle tegenslagen weet Nederland zich voor de 11e keer te kwalificeren voor het WK voetbal. Dit wereldkampioenschap zal in 2022 plaatsvinden waarbij Qatar gastland is. Het voetbaltoernooi begint volgend jaar november.

Plaats een reactie