Nederland-Tsjechië EK 2021

Nederland speelt tegen Tsjechië in de achtste finales van het EK 2021 voetbal. Op deze pagina lees je alles over deze wedstrijd van het Nederlands Elftal op het EK voetbal. Onder meer komen de opstellingen, onderlinge resultaten, statistieken van de beide selecties en het kopen van kaarten voor Nederland-Tsjechië aan bod.

nederland-tsjechie EK 2021 achtste finale voetbal

Nederland-Tsjechië EK 2021 – achtste finale EK voetbal

Wedstrijd:
Nederland - Tsjechië
Soort:Achtste finale EK 2021
Datum:27 juni 2021
Aanvang:18:00 uur
Stadion:Ferenc Puskásstadion, Boedapest
Capaciteit:65.000
Aantal toeschouwers100%
TV-zender:NPO 1 vanaf 17.00 uur
Scheidsrechter:Sergei Karasev
Tickets:Bekijk tickets
Vluchten/vliegtickets:Bekijk vliegtickets

Onderlinge resultaten Nederland Tsjechië

Nederland en Tsjechië speelden elf keer eerder tegen elkaar. Slechts drie keer won Oranje van de Tsjechen, drie keer werd het gelijk en Tsjechië won vijf keer.

Twee keer troffen de landen elkaar op een eindronde van een Europees Kampioenschap voetbal. In 2000 (gewonnen door Nederland) en in 2004 (gewonnen door Tsjechië).


EK kaarten kopen voor Nederland Tsjechië in Boedapest

Voor het EK voetbal begon, kon je je via de UEFA en de KNVB inschrijven voor kaarten. Je moest daarvoor wel in het bezit zijn van een Oranje-Clubkaart. Er zijn nog wel kaarten verkrijgbaar via andere wegen, zoals het platform Viagogo kan je ook kaarten kopen. Je betaalt dan doorgaans wel meer dan de oorspronkelijke prijs.

Kaarten via Viagogo kopen

Opstelling Nederland tegen Tsjechië

Hieronder de (vermoedelijke) opstelling van Nederland voor de wedstrijd tegen Tsjechië op 27 juni. Onderstaande opstelling is afkomstig van onze data-provider en wordt real-time bijgewerkt. Als er hieronder niets getoond wordt, is er nog geen opstelling bekend.


Opstelling Tsjechië op 27 juni 2021

Hieronder zie je de opstelling van de Tsjechen.


LIVE tussenstand Nederland-Tsjechië 27 juni

Bekijk hier de live tussenstand en na de wedstrijd de uitslag van deze achtste finale. Inclusief wedstrijdstatistieken, opstellingen, wissels, eventuele gele/rode kaarten en meer data.


Selectie Nederlands Elftal

Hieronder de complete selectie van het Nederlands Elftal, met de daarbijbehorende statistieken zoals leeftijden van spelers, aantal gespeelde wedstrijden en minuten tot nu toe, gekregen kaarten, assists en doelpunten. Luuk de Jong is inmiddels afgehaakt bij de selectie wegens een knieblessure die hij tijdens een training op 22 juni op liep.


Selectie van Tsjechië op het EK voetbal


Tegen wie moet de winnaar in de kwartfinale?

De winnaar tussen Nederland en Tsjechië speelt in de kwartfinales van het EK voetbal tegen de winnaar tussen Wales en Denemarken.