Shirt Nederlands elftal 2020 – 2021

Shirt Nederlands elftal 2020 op EK 2021

shirt nederlands elftal 2020 nike

Bestel het nieuwste shirt hier

shirt nederlands elftal 2020

Het shirt van het Nederlands Elftal is uiteraard gemaakt in de kleur oranje. Tenminste, het thuisshirt van Nederland dan. Het uitshirt van het Nederlands Elftal is al een aantal jaren blauw. Hoe ziet het shirt van het Nederlands Elftal er uit in aanloop naar het EK 2021? En waar kan je het shirt het best en voordeligst kopen? Op deze pagina vertellen we je alles over het shirt van Oranje.

Thuisshirt Nederlands Elftal

Het thuisshirt van Oranje heeft deze keer een zwart embleem met daarin de welbekende leeuw. Nike is al jarenlang het merk van het shirt en het ‘swoosh’ teken prijkt dan ook weer op de rechterborst. Voor deze editie is gekozen voor een zwarte variant van het iconische Nike teken.

AfbeeldingProductKopen
shirt nederlands elftal 2019-2020Officiële Nike Shirt Nederlands Elftal 2020

  • Het officiële shirt

  • Tijdelijk met korting

  • Vanaf 72 euro

Bekijk en bestel
uitshirt nederlands elftal 2020Officiële Nike UIT Shirt Nederlands Elftal 2020

  • Het officiële uit-shirt

  • Tijdelijk met korting

  • Vanaf 72 euro

Bekijk en bestel

Het shirt heeft een normale pasvorm en beschikt over de Dry-FIT technologie van Nike. Dankzij deze technologie in combinatie met de voering en het 100% gerecycled polyester, blijft het shirt altijd comfortabel aanvoelen. Opvallend zijn de mouwen. Deze zijn niet egaal oranje, maar ietwat gestreept. Dit komt door de zogenoemde ‘raglan’ mouwen. Dit zorgt voor een optimale bewegingsvrijheid van de arme tijdens het sporten.

Uitshirt Nederlands Elftal

uitshirt nederlands elftal 2020

Het uitshirt van het Nederlands Elftal is gemaakt van dezelfde stof en uitvoering als het thuisshirt. De kleuren van het uitshirt zijn lichtblauw met donkerblauwe streepjes. Het Swoosh teken en het logo van de KNVB zijn in tegenstelling tot het thuisshirt niet zwart maar heel donkerblauw.

Welke wedstrijden in dit tenue?

Dit uit- en thuisshirt van Oranje zal sowieso gedragen worden tijdens alle EK 2020 kwalificatiewedstrijden. Deze wedstrijden worden allemaal in 2019 gespeeld. Ook draagt het Nederlands Elftal dit tenue in de Nations League.

Duurzame shirts

Hierboven gaven we al aan dat het materiaal van de shirt bestaat uit 100% gerecycled polyester. Qua kwaliteit komt dit overeen met traditioneel polyester. Grote voordeel van het gebruik maken van 100% gerecycled polyester is dat dit een veel kleinere footprint achterlaat op het milieu. Voor ieder tenue (shirt, short en sokken)  is er gebruik gemaakt van ongeveer 18 gerecyclede plastic flessen.