Wie wordt topscorer van het WK 2022?

Het WK voetbal zit er weer aan te komen en daarbij komen de vragen weer naar boven zoals wie de favorieten voor het WK 2022 zijn en wie er topscorer van het WK 2022 gaat worden. In dit artikel nemen we je mee in de favorieten voor de topscorers van het komende WK voetbal in Qatar.

Overzicht topscorers WK 2022

Het overzicht van de topscorers van voorgaande WK’s kan je helpen voorspellen wie de beste wordt op het WK 2022 in Qatar. Dit is handig bij het wedden op het WK. Tevens bij het voorspellen van de topscorer van het WK 2022 in Qatar kan het helpen te kijken naar resultaten uit het verleden. Er zijn vaak meerdere favoriete potentiële topscorers tijdens de wereldkampioenschappen. Sommige WK’s zijn de favorieten dezelfde voetbalspelers weer als meest genoemde kanshebbers, maar ook zijn er natuurlijk verrassende voetbalspelers die kans maken de meeste doelpunten te scoren.

Topscorers WK 2018

Hieronder de lijst van de topscorers van het vorige WK voetbal in 2018. Toen werd Harry Kane van Engeland topscorer met 6 doelpunten.

SpelerLandAantalgoals
Harry KaneEngeland6
Antoine GriezmannFrankrijk4
Romelu LukakuBelgië4
Denis SheryshevRusland4
Christiano RonaldoPortugal4
Kylian MbappeFrankrijk4
Mario MandzukicKroatië3
Eden HazardBelgië3
Diego CostaSpanje3
Edinson CavaniUruguay3
Yerry MinaColombia3
Artem DzyubaRusland3
Ivan PerisicKroatië3

Topscorers tijdens kwalificatie WK 2022

De topscorer tijdens de kwalificaties van het WK 2022 in Qatar zijn ook bekend. De meeste doelpunten zijn gemaakt door Ali Mabkhout uit de Verenigde Arabische Emiraten. Mabkhout wist maar liefst 14 doelpunten te scoren tijdens de kwalificatierondes van het WK. Hiermee staat hij op nummer 1 als topscorer kwalificatie WK 2022. Hierop volgt Wu Lei die voor China uitkomt. Met zijn 12 goals staat hij net onder topscorer Mabkhout en heeft deze Chinese topscorer voor mooie stunten gezorgd op weg naar het wereldkampioenschap voetbal 2022 in Qatar. Voetballer Lei deelt de tweede plek als topscorer met de Canadees Cyle Larin. Larin wist ook 12 doelpunten te maken in de aanloop naar het WK. De kans dat zij topscorer bij dit WK worden, is niet heel groot omdat het land waar ze voor uitkomen, minder sterk wordt geacht als bijvoorbeeld landen zoals Brazilië, Frankrijk en Engeland. Mocht je geld gaan inzetten op een van deze potentiele topschutters, doe dit dan bij een van de legale Nederlandse bookmakers.

Europese topscorers in aanloop naar het WK

In Europa maakte Memphis Depay de meeste doelpunten voor Nederland. Ook Harry Kane scoorde evenveel goals in Europa. Beide spitsen behoren tot de favorieten voor de titel van topscorer voor het WK 2022 voetbal in Qatar.

Plaats een reactie