Prijzengeld van het EK 2020

Prijzengeld EK 2020

Op de jaarlijkse bijeenkomst van de UEFA (de Europese voetbalbond), is bekendgemaakt hoe hoog het bedrag aan prijzengeld EK 2020 is. Het gaat in totaal om een bedrag van maar liefst 371 miljoen euro. Dit bedrag is aanzienlijk hoger dan bij het vorige EK van 2016 in Frankrijk. Er wordt nu maar liefst een som geld van 70 miljoen euro meer aan de grote prijzenpot toegevoegd.

prijzengeld EK 2020 voetbal

Hoe wordt het prijzengeld precies verdeeld bij het EK 2020?

Er doen 24 landen mee aan het Europees kampioenschap voetbal. Het EK voetbal van 2020 wordt georganiseerd in twaalf landen. Ook in Nederland worden er wedstrijden voor het EK voetbal gespeeld. Elk land dat meedoet aan dit Europees kampioenschap krijgt ook een startpremie. Dit gaat om een bedrag van 9,25 miljoen euro. Vergeleken met het vorige EK in 2016 is dit bedrag een stuk hoger.

De startpremie is namelijk met een miljoen euro omhoog gegaan. Het winnende land, of te wel de grote winnaar of kampioen van dit toernooi, mag 34 miljoen in ontvangst nemen. Dit bedrag krijgt de kampioen na de overwinning op de rekening gestort.