Kaartverkoop Nederlands Elftal start 4 december

Kaarten voor de wedstrijden van het Nederlands Elftal op het EK 2020 kunnen vanaf 4 december gekocht worden. Verkoop gaat via de UEFA en de KNVB. Alleen houders van de Oranje Clubkaart kunnen tickets aanvragen.

Laatste verkoopronde

Dit betreft de laatste verkoopronde voor kaarten voor het EK 2020. Eerder zijn de tickets voor alle neutrale vakken al in de verkoop gegaan. Tickets voor de wedstrijden in Amsterdam waren toen al erg populair, zelfs toen nog niet zeker was of Oranje mee zou doen.

Kaarten via Viagogo kopen

Meer kans voor echte Oranje-fans

De KNVB hanteert bij het aanvragen een aantal regels om trouwe bezoekers van Oranje-wedstrijden te belonen. Voor iedere wedstrijd van het Nederlands Elftal dat je in het verleden bezocht hebt, krijg je punten. Hoe meer punten je hebt, hoe meer kans je maakt op tickets voor Oranje.

Aangezien de verwachting is dat de vraag naar kaarten het aanbod vele malen zal overtreffen, heb je fors minder kans op kaarten als je wel een Oranje Clubkaart hebt, maar nog geen punten hebt verzameld.

Heb je een Oranje Clubkaart?

Ben je in het bezit van een Oranje Clubkaart? Dan ontvang je op 3 december van de KNVB de uitleg over de verkoopprocedure voor de EK 2020 kaarten. Hierin staat een unieke code en de categorie waarin je zit qua gescoorde punten:

  • Categorie Oranje: Zit je in deze categorie, dan ben je verzekerd van EK kaarten voor alle wedstrijden van het Nederlands Elftal.
  • Categorie Zilver: Behoor je tot deze categorie dan kan je gegarandeerd een EK ticket voor één groepswedstrijd en ga je mee in de loting voor overige wedstrijden die je aanvraagt.
  • Categorie Blauw: Zit je in deze categorie heb je geen garantie op tickets. Je loot wel mee voor een kaartje voor één van de groepswedstrijden en de wedstrijden in de knock-out fase van het EK 2020.

Hoeveel kaarten zijn er beschikbaar voor de KNVB?

De KNVB ontvangt voor de groepswedstrijden ongeveer 16% van de verkoopbare capaciteit van het stadion. In de knock-out fase is het aantal tickets een vast aantal per wedstrijd.

De exacte aantallen per wedstrijd en per prijscategorie worden na de verkoopronde en toewijzing bekendgemaakt. Bron KNVB

Wanneer weet ik of ik tickets heb

De ticketaanvraag is open tot 18 december 2019. Daarna is het aanvragen of het wijzigen van kaarten niet meer mogelijk. Mocht u ingeloot zijn, dan ontvangt u uiterlijk eind januari een e-mail van de UEFA met daarin de betalingsinstructies. U heeft dan maar een aantal dagen om de kaarten te betalen, dus houd het goed in de gaten. Betalen kan alleen met Credit of Debit Card en AliPay.

Geen Oranje Clubkaart of buiten de boot gevallen?

Wanneer je geen Oranje Clubkaart hebt of wanneer je uitgeloot bent of tickets voor een andere wedstrijd wilt kopen, ben je aangewezen op andere manieren om aan tickets te komen. Een optie is het kopen van EK tickets via deze link van Viagogo.

Hiervoor hoef je geen clubkaart of iets dergelijks te hebben om kaarten te kunnen kopen. Viagogo werkt samen met honderden grote namen op het gebied van voetbal. Zo zijn ze onder andere partner van Manchester United en Paris Saint-Germain.

Nadeel van het kopen van tickets via dit platform is dat je soms fors meer betaalt dan wanneer je je kaarten via de officiële kanalen had gekocht. Voordeel is dan weer dat je, ook al is een wedstrijd uitverkocht, vaak wel aan kaarten kan komen. Kaarten kopen kan via deze link van Viagogo NL.

Wanneer speelt het Nederlands Elftal?

Hieronder de wedstrijden van het Nederlands Elftal op het EK 2020:

GroepDatumAftrapThuisUitUitslagSpeelstad
C13 juni 202118:00
Oostenrijk
Noord-Macedonië
3 - 1Boekarest
C13 juni 202121:00
Nederland
Oekraïne
3 - 2Amsterdam
C17 juni 202115:00
Oekraïne
Noord-Macedonië
2 - 1Boekarest
C17 juni 202121:00
Nederland
Oostenrijk
2 - 0Amsterdam
C21 juni 202118:00
Noord-Macedonië
Nederland
0 - 3Amsterdam
C21 juni 202118:00
Oekraïne
Oostenrijk
0 - 1Boekarest

Groepsindeling Nederlands Elftal

Poule C EK 2021WGWGVDVDTPunten
Nederland *
3300829
Oostenrijk*
3201436
Oekraïne**
3102453
Noord-Macedonië***
3003280
* naar achtste finales EK 2021
** Als een van de vier beste nummers drie door naar de achtste finale
*** Uitgeschakeld

Plaats een reactie