Shirt Italië EK 2021

Shirt Italië EK 2021

Het shirt waarin Italië speelt op het EK 2021 voetbal, heeft de afgelopen jaren niet echt veel verandering ondergaan. Het is zoals altijd van afstand herkenbaar met zijn stralend blauwe kleur. Welke shirts gebruikt de Italiaanse selectie tijdens dit EK 2021? Hieronder kan je de thuis en uitshirt van Italië op het EK 2021 zien en eventueel via de buttons ook kopen.

Bestel het nieuwste shirt hier

Thuisshirt Italiaans elftal op het EK 2021 voetbal

shirt italie ek 2021Dit is het shirt waarin de Azzuri tijdens het EK 2021 spelen als zij de thuisspelende ploeg zijn. Uiteraard is het shirt, zoals altijd, overwegend blauw. Daarnaast valt een print over het hele shirt meteen op. Natuurlijk prijkt ook dat prachtige logo met de Italiaanse vlag op de linker borst.

Op de rechterborst staat het logo van Puma. De print verwijst naar de Renaissance, en naar verleden en toekomst. Het bloemenmotief staat symbool voor de schoonheid en creativiteit van alles wat Italië voortbrengt. De kraag en de biezen van de mouwen zijn uitgevoerd in donkerblauw. Het thuisshirt van het Italiaanse elftal is volledig uit polyester gemaakt, en is voorzien van de Dry Cell technologie. Dit staat garant voor goede vochtafvoer en ventilatie.

Uitshirt Italië 2021-2022

Uitshirt Italië EK 2021 voetbal

Het uitshirt van het Italiaanse elftal wijkt hier nogal van af. Dit is namelijk overwegend wit. Midden op de borst is met donkere letters het woord ITALIA afgedrukt, aan beide zijden geflankeerd door twee balken, de ene rood, de andere groen. Iedereen begrijpt dat zij samen met het wit (de hoofdkleur van het uitshirt) de Italiaanse vlag uitbeelden.

Bestel het nieuwste shirt hier

Daarboven vinden we hetzelfde embleem als op het thuisshirt, en natuurlijk het logo van Puma. Over de schouders loopt een donkerblauwe band, die ook de biezen van de mouwen siert. Het uitshirt van de Azzuri oogt wellicht wat soberder dan eerdere shirts, maar daarin zit ook juist de schoonheid.

Inmiddels is bekend dat Italië de knock-out fase van het EK bereikt heeft, ze spelen op 26 juni om 21.00 uur in de achtste finale van het EK 2021 tegen Oostenrijk.