Panini stickers EK 2021 bestellen

Panini Stickers EK 2021 (EURO 2020)

Het is bijna zover! In de zomer van 2021 zal het Europees Kampioenschap voetbal 2021 (EURO 2020) gehouden worden. Dit maakt niet alleen de voetballiefhebber blij, ook de verzamelaar van Panini stickers kijkt er reikhalzend naar uit. Tijdens elk EK en WK voetbal kunnen er Panini stickers verzameld worden, iets wat veel voetbalfans doen. Hieronder lees je alles over de Panini plaatjes en plakboeken en vertellen we waar je de EK 2021 / EURO 2020 stickers kunt bestellen.

Verzamelboeken, stickers en kaarten

Genieten van de wedstrijden, en het verzamelen van de stickers van je favoriete land en spelers, zorgen voor een onvergetelijke zomer voor jong en oud. Het is een ware uitdaging om het gehele stickerboek vol te krijgen. Een vol stickerboek kan in de loop der jaren zelfs waardevol worden, dus verzamel, plak en bewaar.

AfbeeldingActieWinkelen
Adrenalyn XL van Trading Cards UEFA EURO 2020.Adrenalyn XL van Trading Cards UEFA EURO 2020.

  • 144 trading cards

  • 2 kaarten limited edition

  • Gratis bezorging

Bekijk de Adrenalyn XL plaatjes
EURO 2020 editionAlle Panini plaatjes.

  • Spaar ze allemaal

  • EURO 2020 edition

  • Gratis bezorging

Bekijk alle Panini plaatjes

Behalve de stickers zullen ook de verzamelkaarten, de Adrenalyn XL Cards en het stickeralbum uitgebracht worden voor het EK 2021/EURO 2020.

Wat zijn Panini voetbal stickers?

Het Italiaanse bedrijf Panini, gevestigd in Modena, bestaat al sinds 1961. Ze maken strips, tijdschriften, boeken en allerlei soorten wisselkaarten zoals de voetbalplaatjes. Het bedrijf levert al sinds 1970 de officiële boeken en plaatjes voor het EK en WK. Door hun jarenlange ervaring worden ze als nummer 1 gezien als maker van voetbalstickers, plaatjes en boeken.

panini stickers bestellen EK 2020

De Panini voetbalstickers zijn stickers met een foto van een voetballer of een geheel team van een bepaald land. Deze stickers kun je plakken in het speciale Panini album. De uitdaging is om stickers te verzamelen van alle voetballers en teams op het EK. Dit kan natuurlijk door de stickers te kopen, maar dat kan ook door het (online) ruilen van stickers. Dit scheelt kosten en het maakt de kans kleiner dat je steeds stickers koopt van spelers die je al in je boek hebt.

Ruilen kan je doen met vrienden of familie, maar het kan ook online via bijvoorbeeld marktplaats. Via Panini Nederland kun je ook online plaatjes en stickers ruilen.

Er bestaat een gerucht dat sommige plaatjes of stickers expres zeldzaam gemaakt worden door Panini. Het bedrijf zou bewust minder plaatjes uitbrengen van bepaalde spelers, zo gaat het verhaal. Dit zou ervoor zorgen dat sommige stickers/plaatjes zeer waardevol worden voor verzamelaars. Het bedrijf Panini ontkent dit gerucht. Van alle spelers en teams worden het zelfde aantal plaatjes en stickers uitgebracht.

Het EK 2021 (EURO 2020) Panini boek

Je volle Panini boek, of een bepaalde sticker of plaatje, kan waardevol worden in de loop der jaren. Via Google kun je zien dat er veel complete boeken, maar ook bepaalde oude plaatjes verkocht worden. Een album van het WK 1970 in Mexico bracht ooit 12.000 euro op. Dit was tevens het eerste jaar dat Panini voetbalplaatjes uitbracht. Het boek was natuurlijk compleet met alle spelers, maar het bevatte ook twee handtekeningen van de ster van dat WK, namelijk Pelé.

panini ek 2020 plaatjes boek

Het Panini boek voor EK 2021 (EURO 2020) zal waarschijnlijk spoedig verschijnen. Deze editie lijkt het boek waarschijnlijk lichtblauw te worden, met het officiële UEFA EURO logo op de voorkant. Het EK wordt in twaalf speelsteden en twaalf landen gespeeld, dus de verwachting is dat er ook iets gedaan zal worden met de kleuren van de nationale vlag van alle 24 deelnemende landen.

Een Promo pack UEFA EURO 2020 van Panini is al online te koop. Hierin zit 1 collector card, 144 trading cards, 2 limited edition cards, 1 XXL card en 1 coin card. Het Panini EK boek, de stickers en plaatjes zijn hoogst waarschijnlijk vanaf eind maart te koop.

Waar kun je Panini stickers kopen of bestellen?

Zodra ze officieel te koop zijn, kun je de stickers voor jouw Panini EK 2020 /EURO 2020 album en de Adrenalyn XL Cards in kiosken, supermarkten en bij bepaalde tankstations kopen. Je kunt ze natuurlijk ook online bestellen. Panini heeft een eigen site waar je de plaatjes kunt bestellen, maar je kunt ze ook kopen via bijvoorbeeld Bol en Amazon.

De prijs voor het stickerboek zal rond de 2,50 euro gaan liggen. Een pakketje stickers kost je rond de 30 eurocent. Veel plezier met het verzamelen van de EK plaatjes!