Kaarten EK 2020

Kaarten voor het EK 2020

Er zijn diverse manier om aan kaarten voor het EK 2020 te komen. We  hebben in het onderstaande artikel de meest gangbare manieren voor u op een rij gezet. Belangrijk om te weten is dat dit EK voetbal in verschillende speelsteden verspreid over verschillende landen gespeeld wordt. Zo is Amsterdam één van de speelsteden op het EK 2020!
kaarten ek 2020 kopen

Kaarten kopen via de officiële UEFA ticketing

Het meest veilige is het kopen van de kaarten voor het EK voetbal via de UEFA. De UEFA heeft 2,5 miljoen kaarten toegezegd voor het ‘normale’ publiek. Om in aanmerking te komen voor kaarten moet je je registeren via de ticketverkoop van de UEFA.

Belangrijke data

  • 12 juni 2019: aanvraag voor tickets wordt geopend. Je kan je nu al inschrijven om je op de hoogte te laten houden.
  • 12 juli 2019: aanvraag voor tickets sluit. Iedereen maakt evenveel kans, toewijzing gaat door middel van loting.
  • juli / augustus 2019: iedereen krijgt de uitslag van de loting. Als je kaarten hebt toegewezen gekregen, krijg je het verzoek deze binnen een bepaalde tijd te betalen.
  • december 2019: kaartverkoop voor landenteams die zich gekwalificeerd hebben via de EK kwalificatie wordt geopend. Je moet wel voldoen aan bepaalde criteria die bijvoorbeeld de KNVB of de KBVB stelt aan kaartverkoop.
  • april 2020: idem maar dan voor landenteams die zich gekwalificeerd hebben middels de play-offs wedstrijden.
  • 12 juni 2020: openingswedstrijd EK 2020: het EK gaat van start.

Overzicht prijzen EK tickets

Kaarten via Ons Oranje

Via de officiële  supportsveriging Ons Oranje kan je kaarten kopen voor alle wedstrijden van het Nederlands Elftal. Om kaarten te kunnen kopen (voor Oranje) voor een EK of WK, is het noodzakelijk dat je  een Oranje-Clubkaart hebt. Tip: vraag deze aan voordat je favoriete land zich heeft gekwalificeerd.

Kaarten EK 2020 via Viagogo

kaarten via viagogo ek 2020Via het platform Viagogo kan je ook kaarten kopen. Je hoeft dan geen clubkaart of iets dergelijks te hebben om kaarten te kunnen kopen voor het EK 2020. Viagogo werkt samen met honderden grote namen op het gebied van voetbal. Zo zijn ze onder andere partner van Manchester United en Paris Saint-Germain. Nadeel van het kopen van tickets via dit platform is dat je soms fors meer betaalt dan wanneer je je kaarten via de officiële kanalen had gekocht. Voordeel is dan weer dat je, ook al is een wedstrijd uitverkocht, vaak wel aan kaarten kan komen.

Kaarten via Marktplaats

Een minder goed idee is je EK 2020 tickets te kopen via Marktplaats. Deze manier van kopen van voetbaltickets is meer fraudegevoelig dan bovenstaande manieren en zullen we je dan ook afraden.