Kaarten EK 2021

Kaarten voor het EK 2021 voetbal kopen

kaarten ek 2020 kopen

Er zijn/waren diverse manier om aan kaarten voor het EK 2021 te komen. We hebben in het onderstaande artikel de meest gangbare manieren voor u op een rij gezet. Belangrijk om te weten is dat dit EK voetbal in 2021 in elf verschillende speelsteden verspreid over elf verschillende landen gespeeld wordt. En Amsterdam is één van die speelsteden op het EK 2021! Het Nederlands Elftal speelt alle drie groepswedstrijden in Amsterdam.

Kaarten via Viagogo kopen

Twee fases voor de officiële kaartverkoop EK 2021 (EURO 2020)

  • Kaartverkoop voor in de neutrale vakken

Inmiddels is deze kaartverkoop al geweest (12 juni t/m 12 juli 2019). Dit betreft de kaartverkoop voor in de neutrale vakken. Tijdens deze kaartverkoop wist je dus nog niet of bijvoorbeeld België of Nederland mee zou doen. Omdat het grootste deel kaarten via deze verkoop verkocht is, was dit de grootste kans op kaarten.

  • Kaartverkoop bij plaatsing van je favoriete land -5 december 2019

Mocht je favoriete land zich plaatsen voor het EK 2020, dan volgt er nog een kaartverkoop-ronde. Inmiddels weten we dat het Nederlands Elftal en de Rode Duivels zich gekwalificeerd hebben. De voetbalbonden (KNVB en KBVB) krijgen kaarten toegewezen voor de fan-vakken. Om hiervoor in aanmerking te komen, moest je aan bepaalde voorwaarden voldoen. Voor Oranje geldt dat je in het bezit moet zijn van de Oranje ClubCard. Voor de Rode Duivels geldt dat ook, dan is er een actie via de KBVB nodig (zie https://www.belgianfootball.be/nl/nationale-ploegen/tickets/koop-je-tickets-voor-euro-2020).

Na kwalificatie voor het EK 2021 startte de specifieke kaartverkoop voor supporters in de fan-zones in de maand december 2019.

UPDATE: 4 december 2019 begon de tweede ronde van de kaartverkoop. Kaartverkoop gaat via de UEFA-website en je moet daarvoor een Oranje ClubCard of een KBVB clubkaart hebben.

Hoe kaarten kopen via de officiële UEFA ticketing

Het meest veilige en de enige officiële route, is het kopen van de kaarten voor het EK voetbal via de organisator UEFA. De UEFA heeft 2,5 miljoen kaarten toegezegd voor het ‘normale’ publiek. Om in aanmerking te komen voor kaarten moest je je registeren via de ticketverkoop van de UEFA: https://www.uefa.com/uefaeuro-2020/ticketing/

Belangrijke data

  • 12 juni 2019: aanvraag voor tickets wordt geopend.
  • 12 juli 2019: aanvraag voor tickets sluit. Iedereen maakt evenveel kans, toewijzing gaat door middel van loting.
  • juli / augustus 2019: iedereen krijgt de uitslag van de loting. Als je kaarten hebt toegewezen gekregen, krijg je het verzoek deze binnen een bepaalde tijd te betalen.
  • december 2019: kaartverkoop voor landenteams die zich gekwalificeerd hebben via de EK kwalificatie wordt geopend. Je moet wel voldoen aan bepaalde criteria die bijvoorbeeld de KNVB of de KBVB stelt aan kaartverkoop. Zie verderop in dit artikel.
  • april 2020: idem maar dan voor landenteams die zich gekwalificeerd hebben middels de play-offs wedstrijden.
  • 11 juni 2021: openingswedstrijd EK 2021: na een jaar van uitstel gaat het EK voetbal in juni 2021 van start.

Kaarten via Viagogo kopen

Kaarten via Ons Oranje

Via de officiële  supportersvereniging Ons Oranje kan je kaarten kopen voor alle oefen- en kwalificatiewedstrijden van het Nederlands Elftal. Om kaarten te kunnen kopen (voor Oranje) voor een EK of WK, is het noodzakelijk dat je  een Oranje-Clubkaart hebt. Tip: vraag deze aan voordat je favoriete land zich heeft gekwalificeerd.

Kaarten EK 2021 via Viagogo

Via het platform Viagogo kan je ook kaarten kopen. Je hoeft dan geen clubkaart of iets dergelijks te hebben om kaarten te kunnen kopen voor het EK 2021. Viagogo werkt samen met honderden grote namen op het gebied van voetbal. Zo zijn ze onder andere partner van Manchester United en Paris Saint-Germain.

Nadeel van het kopen van tickets via dit platform is dat je soms fors meer betaalt dan wanneer je je kaarten via de officiële kanalen had gekocht. Voordeel is dan weer dat je, ook al is een wedstrijd uitverkocht, vaak wel aan kaarten kan komen. Let wel dat het geen officiële partner is van de organisatie.

Kaarten via Marktplaats

Een minder goed idee is je EK 2021 tickets te kopen via Marktplaats. Deze manier van kopen van voetbaltickets is meer fraudegevoelig dan bovenstaande manieren en zullen we je dan ook direct afraden.