Welke weddenschappen kun je plaatsen op het EK 2021?

Na vijf jaar wachten is het weer zover: er wordt in 2021 gestreden voor de titel van Europees Kampioen voetbal tijdens het EK 2021. Dit betekent dat er ook weer talloze weddenschappen beschikbaar zijn bij de bookmakers. Maar welke weddenschappen kun je zoal plaatsen en waar moet je op letten? Hieronder vind je het antwoord.

Populaire weddenschappen

De meest voor de hand liggende weddenschap die je kan plaatsen op het EK 2021 is natuurlijk de eindwinnaar. Deze weddenschap kun je op verschillende manieren bekijken. Je kan rekening houden met je instinct, de reputatie van de spelers, de prestaties in de kwalificatieperiode of andere statistieken.

Een andere populaire weddenschap waarop je kan inzetten is die van EK topscorer. Deze weddenschap vind je bij vrijwel alle goksites terug. Toppers waar je zeker rekening mee moet houden dit jaar zijn de Franse Antoine Griezmann die maar liefst 6 goals scoorde op het EK van 2016, maar ook Cristiano Ronaldo kan aan de haal gaan met de titel van topscorer 2020.

Welke weddenschappen kun je plaatsen op het EK 2020
Foto: Bruce Mars van Pexels

Extra spanning tijdens de eindfase

Wil je extra veel spanning tijdens het plaatsen van je weddenschap? Plaats dan je weddenschap in de eindfases van het toernooi. Je kunt bijvoorbeeld inzetten op de achtste finales EK 2020 (27 tot 30 juni 2020). 16 van de 24 deelnemende landen gaan meteen door naar de achtste finales, enkel één derde van de competitie valt af. Gokken tijdens deze fase kan heel interessant zijn omdat er vaak grote landen afvallen tegen kleinere voetbalnaties.

Daarnaast kun je ook gokken op de kwartfinales (2 en 3 juli 2021). Er schieten dan nog maar acht landen over in hun strijd voor de titel EK 2021. De acht overblijvende landen zullen in deze fase strijden voor een plaats in de halve finales.

Op 6 en 7 juli 2021 vinden de halve finales plaats. Tijdens het EK 2016 verloor Duitsland met 2-0 van Frankrijk. Deze twee landen waren destijds de grote favorieten. Ook tijdens het EK 2021 zal de spanning weer hoog oplopen. Een onderonsje tussen het Nederlands Elftal en België zou wel eens leuk kunnen zijn, maar is het ook verstandig om hierop te wedden? Om je kansen goed in te schatten kun je ook de odds van de bookmakers goed in de gaten houden. Hoe meer kans een land maakt om te winnen, hoe lager de odds zullen liggen.

Finale EK 2020

De finale EK 2020 zal gespeeld worden op zondag 11 juli 2021 in het Wembley stadion in London. Hier worden ook alle halve finales gespeeld. De grote vraag is natuurlijk wie de ultieme winnaar wordt, maar je kan nog tal van andere weddenschappen plaatsen. Denk maar aan het aantal doelpunten die per wedstrijd gescoord zullen worden, het aantal gele of rode kaarten, etc. Gevorderde spelers kunnen inzetten op Asian handicaps, acca’s, combi bets en zo meer.