Kroatië-Spanje EK 2021

Kroatië-Spanje achtste finale EK 2021 voetbal

In de achtste finales van het EK voetbal in 2021 staan Kroatië en Spanje tegenover elkaar. Luka Modrić is de grote man bij Kroatië die al sinds 2012 bij Real Madrid in Spanje speelt. Bij Spanje zijn voor het eerst in de historie geen spelers van Real Madrid bij de Spaanse selectie. De wedstrijd wordt gespeeld op 28 juni en begint om 18.00 uur.

kroatie spanje EK 2021 voetbal 28 juni

Daags voor de wedstrijd werd bekend dat een van de smaakmakers van Kroatië, Ivan Perišić, deze wedstrijd ontbreekt doordat hij positief getest is op het coronavirus.

Kroatië-Spanje EK voetbal

Wedstrijd:
Kroatië -
Spanje
Soort:Achtste finale EK 2021
Datum:28 juni 2021
Aanvang:18:00 uur
Stadion:Parken Stadion, Kopenhagen
Capaciteit:38.065
Aantal toeschouwers33%
TV-zender:NPO 1 vanaf 17.25 uur
Scheidsrechter:Cüneyt Çakır (Turkije)
Tickets:Bekijk tickets

Onderlinge resultaten Kroatië-Spanje

Kroatië en Spanje speelden acht keer eerder tegen elkaar. De balans valt in het voordeel van Spanje uit qua resultaten: Vier keer wonnen de Spanjaarden, drie keer wonnen de Kroaten en een keer werden de punten verdeeld.


Opstelling Kroatië


Opstelling Spanje

Tussenstand Kroatië-Spanje LIVE 28 juni

Zodra de wedstrijd begonnen is, kan je deze hieronder volgen. Je ziet dan live de tussenstand, inclusief commentaar en statistieken van deze wedstrijd.


Complete selectie van Kroatië op het EK 2021

Hieronder de volledige selectie van Kroatië op het EK voetbal. Inclusief het aantal gemaakte minuten tot nu toe, gele of rode kaarten, assists en doelpunten.


Complete selectie van Spanje op het EK 2021

Hieronder ook de selectie van Spanje op het EK voetbal. Inclusief de daarbijbehorende statistieken per speler.


Tegen wie speelt de winnaar tussen Kroatië en Spanje in de kwartfinale?

De winnaar van deze wedstrijd speelt in de kwartfinale van het EK voetbal tegen de winnaar van de wedstrijd tussen Frankrijk en Zwitserland. Deze wedstrijd wordt ook op 28 juni gespeeld en begint om 21.00 uur.