Oranje shirt voor Koningsdag 2022 kopen?

Welk Oranje shirt kies jij voor Koningsdag 2022?

Koningsdag en het WK 2022 komt er weer aan! Een zee van oranje feestgangers zal alle straten, pleinen en kroegen overspoelen op 27 april. En daarna, in juni, hijsen we ons weer massaal in het oranje om te laten zien dat we als één man achter onze jongens staan. Dat betekent dat het tijd is voor een nieuwe, frisse oranje outfit. Hoe ga jij je uitdossen? Welk Oranje shirt kies jij?

Koningsdag, een mooie traditie sinds 1885

Al sinds eind 19e eeuw vieren we op één dag per jaar feest ter ere van ons staatshoofd. Was dat ooit Prinsessendag en daarna Koninginnedag; sinds 2014 hebben we een Koning en vieren we Koningsdag. Traditioneel is het een vrije dag voor het hele land en begeven we ons naar festivals en kroegen, is er vrijmarkt in alle mogelijke straten en hijsen we ons natuurlijk in het Oranje. Een mooie traditie waar ook veel toeristen op af komen. Dan wil je wel een beetje goed voor de dag komen natuurlijk.

AfbeeldingProductGoedkoopste
shirt nederlands elftal 2019-2020Officiële Nike Shirt Nederlands Elftal 2021

 • Het officiële shirt

 • Tijdelijk met korting

 • Vanaf 72 euro

Bekijk en bestel
Officiële Nike shirt Dames Oranje Leeuwinnen 2020Officiële Nike shirt Dames Nederlands Elftal 2021

 • Het officiële shirt Oranje Leeuwinnen

 • Tijdelijk met korting

 • Vanaf 72 euro

Bekijk en bestel
nederlands elftal voetbalshirt thuis eigen naam 2018 2020Replica Shirt Nederlands Elftal

 • Optioneel met eigen naam

 • Al vanaf 17,95

 • Kids en volwassenen

Bekijk en bestel
Ek shirt 88 nederlands elftalReplica Shirt Nederlands Elftal EK88

 • Optioneel met eigen naam

 • Al vanaf 17,95

 • Kids en volwassenen

Bekijk en bestel

WK 2022: we zijn er weer bij en dat is prima!

Ek shirt 88 nederlands elftalZeker omdat je diezelfde oranje outfit in juni weer drie keer, en hopelijk vaker, uit de kast kunt halen.

Het Nederlands Elftal speelt op het WK 2022 drie groepswedstrijden in Qatar, tegen Senegal, Qatar en Ecuador. Niet alleen het stadion, maar heel Nederland kleurt tijdens het WK voetbal oranje. Helemaal doordat we er na het gemiste WK 2018 er weer bij zijn.

Het Oranje shirt door de jaren heen

En dan is het in het hele land weer oranje wat de klok slaat. Iedereen wil in het oranje. En we hebben al zo veel moois en grappigs voorbij zien komen. De allerbekendste is de Indiaan met zijn tooi en trommel die altijd aanwezig is, op een gegeven moment gesponsord werd en over wie in 2014 zelfs een biografie verscheen! Zo gek kun je het dus maken.

Maar er zijn of waren ook een oranje engel, een Generaal en een wortelman die veelvuldig gefotografeerd en gefilmd werden door hun opvallende kostuums. Nederlanders; ze lijken een bescheiden en gematigd volkje, maar wanneer de teugels even los mogen en onze jongens voetballen komen we creatief en uitbundig voor de dag.

oranje shirt leeuwinnen koningsdag 2020

Welke outfit is handig en past bij jou?

Maar niet iedereen heeft tijd om op te vallen of veel werk te besteden aan een oranje kostuum. Bovendien, of het nou Koningsdag is of een wedstrijddag, zijn het vaak onhandige outfits. Zo’n indianentooi blijft overal haken en ontneemt degene achter je het zicht op de wedstrijd. Een oranje leeuwenpak, noem maar wat, kan nogal warm worden in de lentemaanden. De meeste mensen kiezen dus voor een traditioneel oranje shirt van ons voetballende vlaggenschip: het volstaat op beide evenementen en je komt sharp dressed voor de dag.

Het Oranje Thuisshirt tijdens het WK 2022

Het officiële thuisshirt van het Nederlands Elftal voor het komende WK2022, ontworpen door sponsor Nike, is een oranje shirt zoals het altijd zou moeten zijn. Een oranje shirt met de traditionele leeuw, simpel en doeltreffend. Geen opsmuk. Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg: dit shirt past bij ons landje.

Bestel het nieuwste shirt hier

En de kleur is natuurlijk al opvallend genoeg. Ze zijn verkrijgbaar voor heren en dames. De Oranje Leeuwinnen hebben er wel voor gezorgd dat het damesshirt nu ook mateloos populair is! De achterkant van het shirt kun je eventueel laten bedrukken met je favoriete getal en je eigen naam, of naam en rugnummer van je favoriete speler. Daarmee onderscheid je je dan weer op een subtiele manier. ‘Hij’ en ‘Zij’ zijn straks, tijdens de komende festiviteiten, perfect gekleed. Vergeet trouwens niet met beide duimen op je rug te wijzen wanneer jouw favoriete speler scoort!

En dan maar hopen op mooie dagen!

En dan maar hopen dat we mooi weer hebben op Koningsdag (woensdag 27 april 2022). En dat bondscoach Louis van Gaal de ideale opstelling vindt om ons mooi voetbal voor te schotelen, want daar staat Nederland net zo om bekend als om ons koningshuis.

Zal Memphis erbij zijn? Gaat Frenkie de tegenstander weer gek maken met zijn heupbewegingen? Houden Matthijs en Virgil het dicht achterin? Zullen we net zo swingen als op al die andere toernooien waarin Oranje vriend en vijand overrompelde? Welke landen komen we nog tegen? We gaan het zien. In ieder geval weet jij alvast dat je oranje outfit klaarligt, en dat we, zoals Louis van Gaal al zo fijn opmerkte, vooral kunnen gaan JUICHEN!