Tsjechië Denemarken kwartfinale EK 2021

Tsjechië Denemarken kwartfinale EK 2021

Tsjechië heeft ten koste van het Nederlands Elftal toch wel wat verrassend de kwartfinale van het EK voetbal gehaald. In deze wedstrijd treft Tsjechië Denemarken. Op deze pagina lees je alles over deze EK voetbal 2021 kwartfinale tussen Tsjechië en Denemarken.

Tsjechie Denemarken Kwartfinale EK voetbal 2021

Tsjechië Denemarken 3 juli om 18.00 uur

Wedstrijd:
Tsjechië - Denemarken
Soort:Kwartfinales EK 2021
Datum:3 juli 2021
Aanvang:18:00 uur
Stadion:Olympisch Stadion, Bakoe (Azerbeidzjan)
Capaciteit:69.700
Aantal toeschouwers50%
TV-zender:NPO 1 vanaf 17.10 uur
Scheidsrechter:Björn Kuipers, Nederland
Tickets:Bekijk tickets

Onderlinge resultaten Tsjechië Denemarken

De Tsjechen en de Denen speelden 11 keer eerder tegen elkaar. De wedstrijd in Bakoe wordt de twaalfde onderlinge wedstrijd. Zes keer eindigde het in een gelijkspel, twee keer wonnen de Denen en drie keer won Tsjechië.

Ze speelden op het EK 2000 en het EK 2004 ook al tegen elkaar op een eindronde van een EK voetbal. Beide keren won Tsjechië. Hieronder zie wat statistieken van beide landen. Zo zie je de laatst gespeelde wedstrijden, vorm en kan je statistieken inzien per land tijdens dit toernooi.


Tussenstand Tsjechië Denemarken

Zodra deze kwartfinalewedstrijd begonnen is, kan je hieronder de LIVE tussenstand vinden. Ook zie je live statistieken en commentaar en kan je voor de wedstrijd de opstellingen hier zien.


Opstelling Tsjechië Denemarken

Hieronder de opstelling van Tsjechië in deze kwartfinale op 3 juli. Onderstaande opstelling is afkomstig van onze data-provider. Zodra er een (vermoedelijke) opstelling bekend is, zal je die hieronder kunnen zien. Tijdens de wedstrijd wordt deze ook bijgewerkt met de wissels en kun je eventuele doelpuntenmakers zien.


Opstelling Denemarken 3 juli 2021


Volledige selectie Tsjechië

Hier zie je de volledige selectie van Tsjechië tijdens dit EK voetbal. Daarbij zijn ook de statistieken per speler getoond. Zo kan je het aantal gemaakte minuten, kaarten, doelpunten en assist bijvoorbeeld ook inzien.


Volledige selectie Denemarken

En hieronder dezelfde gegevens voor de selectie van Denemarken dit EK 2021 met de daarbij behorende statistieken.


Scheidsrechter bij Tsjechië Denemarken

De wedstrijd wordt gefloten door de Nederlandse scheidsrechter Bjorn Kuipers. Hij is door de UEFA aangewezen als scheidsrechter in deze kwartfinale. Team Kuipers, bestaande uit Sander van Roekel en Erwin Zeinstra en Bjorn Kuipers zelf, waren eerder al actief bij twee groepswedstrijden. Zo floot Kuipers Denemarken tegen België en Slowakije tegen Spanje.

Winnaar in halve finale tegen Oekraïne of Engeland

De winnaar tussen Tsjechië en Denemarken gaat naar de halve finale van het EK voetbal en speelt daarin tegen de winnaar tussen Oekraïne en Engeland. Deze kwartfinale wordt gespeeld op 3 juli om 21.00 uur in Rome. Na die kwartfinale zijn alle halve finalisten bekend.