Drama op veld tijdens Denemarken-Finland, wedstrijd stilgelegd

De EK wedstrijd tussen Denemarken en Finland is stilgelegd. Tijdens de wedstrijd zakte de Deen Christian Eriksen ineens in elkaar en lag vervolgens roerloos op de grond. Hij is gereanimeerd, maar het ziet er niet goed uit. Eriksen is met een brancard afgevoerd. Hoe het nu gaat is niet bekend. Iedereen wacht bezorgd en geëmotioneerd af.

Het is nu wachten op officiële berichtgevingen vanuit de UEFA en de Deense voetbalbond.

UPDATE: de UEFA geeft aan dat beide elftallen zelf hebben aangegeven de wedstrijd wel te willen uitspelen. Rond 20.25 wordt de match hervat.

Om 19.45 volgt er meer informatie voor de toeschouwers die in het stadion aanwezig zijn. De stadionomroeper gaf aan dat Christian Eriksen naar het ziekenhuis gebracht is, maar deed verder geen mededelingen over de toestand van Eriksen.

De UEFA geeft nu ook aan dat Eriksen in het ziekenhuis is gestabiliseerd. Inmiddels gaat er ook een foto rond waarin te zien is dat Eriksen bij kennis is op het moment dat hij het stadion op de brancard verlaat. Persbureau Reuters bevestigt de authenticiteit van de foto.

De Deense voetbalbond bevestigt via Twitter dat de oud-Ajacied bij kennis is en verder onderzocht wordt in het ziekenhuis. De zaakwaarnemer van Eriksen, Martin Schoots, gaf aan dat Eriksen stabiel is, ademt en kan praten.

Meer nieuws volgt nog.

Plaats een reactie