EK Voetbal 2020 (in 2021) kijken tijdens je vakantie in het buitenland

Dit jaar ziet de zomervakantie er heel anders uit door het coronavirus. Het EK voetbal is met een jaar uitgesteld en een vakantie naar het buitenland wordt ook steeds onwaarschijnlijker deze zomer. De kans dat volgend jaar alles tegelijk valt, is daardoor wat groter. Maar wees gerust: VPNGids.nl heeft een tip waarmee je vanuit het buitenland de Nederlandse uitzending van het EK bekijkt. Zo kan je vakantie met een gerust hart regelen.

Meestal als je in het buitenland Nederlandse televisie aanzet, krijg je te zien ‘deze video is niet beschikbaar op uw locatie’. Dat heeft te maken met uitzendrechten. Nederlandse zenders hebben alleen betaald voor uitzendingen in Nederland.

Op basis van je IP-adres wordt door Nederlandse zenders en omroepen bepaald of je in Nederland of elders bent. Zit je bijvoorbeeld op internet vanuit Spanje, dan is jouw IP-adres gekoppeld aan die locatie. Zodra bijvoorbeeld de NPO dit als zodanig herkent, krijg je te maken met een zogeheten geoblokkade en kan je geen Nederlandse programma’s kijken.

Op vakantie tijdens het EK, wat nu?

Als je je zomervakantie van 2021 hebt gepland tussen 11 juni en 11 juli, dan zit je dus ineens in het buitenland tijdens EURO 2020. Daar had je niet helemaal op gerekend natuurlijk! Gelukkig is er een manier waarop je alle wedstrijden met Nederlands commentaar kunt kijken.

De tip is als volgt: gebruik een VPN om je IP-adres aan te passen. Een VPN (virtual private network) zorgt ervoor dat je internetverkeer via een extra server verloopt die op een andere locatie staat. Je internetactiviteit maakt als het ware een omleiding.

EK voetbal 2021 kijken met VPN

Internetverkeer omleiden: dit zijn de voordelen

De extra server zorgt ervoor dat jouw eigen internetkenmerken niet meer voor andere internetgebruikers herkenbaar zijn. Je IP-adres wordt aangepast naar het IP-adres van de server en alles wat je op internet doet, wordt gecodeerd verder gestuurd.

Het aanpassen van je IP-adres is belangrijk als je vanuit het buitenland Oranje wil zien spelen met Nederlands commentaar. Je moet namelijk Nederlandse zenders doen denken dat je gewoon in Nederland bent.

Kies je voor je VPN-verbinding een Nederlandse server uit? Dan heb je vanaf dat moment een Nederlands IP-adres. Zo kun je alle wedstrijden van het Nederlands elftal kijken met commentaar van eigen bodem.

Wat moet je doen?

Om een VPN te gebruiken, is het nodig om een app of programma op je apparaat te installeren. Die apps of programma’s behoren allemaal toe aan specifieke VPN providers. Er zijn veel verschillende aanbieders met ieder eigen kenmerken en zowel gratis als betaalde abonnementen. Je hoeft er dus geen geld in te steken.

Heb je eenmaal een VPN uitgekozen en geïnstalleerd, dan kun je verbinding maken met servers overal ter wereld. Dat betekent dat je vanuit het buitenland met Nederlandse servers kunt verbinden, maar ook vanuit Nederland met buitenlandse servers.

Vanuit Nederland kijken met buitenlands commentaar

Ben jij juist wel in Nederland tijdens EURO 2020, maar heb je voorkeur voor buitenlands commentaar? Ook daarbij helpt een VPN. Kijk je wedstrijden bijvoorbeeld liever met Brits commentaar, dan verbind je je VPN met een Britse server.

Britse streamingdiensten denken dat hun uitzendingen worden bekeken door iemand uit Groot-Brittanië. Houd er overigens wel rekening mee dat sommige buitenlandse streamingdiensten eigen abonnementen hanteren, waar soms kosten aan verbonden zijn.

Plaats een reactie