EK voorspellen met gratis EK poule

Ieder groot toernooi maakt het EK poule voorspellen het EK voetbal nog leuker. En het mooie is, je kan gratis meedoen met onze gratis EK 2021 voetbalpoule. 

UPDATE: meedoen met de EK poule kan niet meer, de deadline is verstreken.

Hoe werkt het voorspellen van de EK poule

EK voorspellen poule (voorbeeld Scorito)

Bij het voorspellen van de EK poule gaat het er om dat je de uitslagen van de EK voetbalwedstrijden goed voorspelt. Maar je krijgt ook punten als je de uiteindelijke stand in de groepsfase goed hebt. Dus als je de uitslagen zo invult dat bijvoorbeeld het Nederlands Elftal eerste wordt in Groep C van het EK 2021, en Oranje wordt ook daadwerkelijk eerste in die groep, dan krijg je extra punten.

Dus je voorspelt eerst de uitslagen per groep. Als je alle groepen ingevuld hebt, berekent Scorito automatisch de stand in de groep.

Daarna krijg je de mogelijkheid om vier voetballers aan te wijzen waarvan jij denkt dat ze topscorer van het EK 2021 worden. En je kan de uiteindelijke winnaar van het EK 2021 voorspellen.

Dit alles moet je vóor het begin van het EK voetbal ingevuld hebben om verder mee te kunnen doen. Als de groepsfase afgelopen is, kan je verder met het voorspellen van de achtste finales, kwartfinales etc.

Tips bij het invullen en voorspellen van het EK voetbal 2021

Uiteraard kan je leunen op je onderbuikgevoel bij het invullen van de EK voetbalpoule, maar je kan je EK voorspellingen ook gaan baseren op een statistieken en resultaten uit het verleden. Hieronder een aantal tips die kunnen helpen bij het invullen van de EK voetbalpoule.

  • Het gemiddelde aantal doelpunten op een EK voetbal ligt rond de 2,5 doelpunt per wedstrijd
  • Er worden 51 wedstrijden gespeeld op het EK 2021, dus de verwachting van het totaal aantal doelpunten is 127.5
  • Gebruik bij het voorspellen van de topscorers EK 2021 lijstjes van EK bookmakers. Deze lijstjes zijn meestal redelijk accuraat. De meeste bookmakers tippen Lukaku van België, Mbappé van Frankrijk en Harry Kane van Engeland als grootste kanshebbers. Ook kan je per selectie kijken naar de spelers met het beste gemiddelde.
  • Sommige EK poules vragen je ook om het aantal gele en rode kaarten van een toernooi te voorspellen. Tijdens het EK 2016 in Frankrijk werden er ook 51 wedstrijden gespeeld. Het resultaat qua kaarten was als volgt: twee rode kaarten (beide als gevolg van 2x geel) en 22 gele kaarten (exclusief de dubbele kaarten die tot rood geleid hadden).

UPDATE: meedoen met de EK poule kan niet meer, de deadline is verstreken.

EK poule Nederland

Het Nederlands Elftal is ingedeeld in groep C, samen met Oostenrijk, Oekraïne en Noord-Macedonië. Hieronder het speelschema van Oranje tijdens de groepsfase van het EK 2021.

GroepDatumAftrapThuisUitUitslagSpeelstad
C13 juni 202118:00
Oostenrijk
Noord-Macedonië
3 - 1Boekarest
C13 juni 202121:00
Nederland
Oekraïne
3 - 2Amsterdam
C17 juni 202115:00
Oekraïne
Noord-Macedonië
2 - 1Boekarest
C17 juni 202121:00
Nederland
Oostenrijk
2 - 0Amsterdam
C21 juni 202118:00
Noord-Macedonië
Nederland
0 - 3Amsterdam
C21 juni 202118:00
Oekraïne
Oostenrijk
0 - 1Boekarest

Bekijk hier het complete speelschema EK 2021.

Plaats een reactie