Engeland Duitsland EK 2021

Engeland Duitsland – achtste finale EK voetbal op 29 juni

Een mooi affiche: de achtste finale wedstrijd op het EK voetbal van 2021 tussen Engeland en Duitsland. Twee landen met een grote voetbalhistorie. Op deze pagina lees de opstellingen, de statistieken, selecties en meer informatie over deze achtste finale tussen Engeland en Duitsland.

Engeland Duitsland EK 2021 voetbal 29 juni

Scheidsrechter Engeland Duitsland EK voetbal

De scheidsrechter bij deze kraker is de Nederlandse arbiter Danny Makkelie. Hij wordt bijgestaan door Hessel Steegstra en Jan de Vries.

Engeland tegen Duitsland EK voetbal 29 juni

Wedstrijd:
Engeland -
Duitsland
Soort:Achtste finale EK 2021
Datum:29 juni 2021
Aanvang:18:00 uur
Stadion:Wembley Stadium, Londen
Capaciteit:90.000
Aantal toeschouwersOngeveer 52.000
TV-zender:NPO 1 vanaf 17.25 uur
Scheidsrechter:Danny Makkelie (Nederland
Tickets:Bekijk tickets

Onderlingen resultaten Engeland vs Duitsland

Duitsland en Engeland speelden al 32 keer eerder tegen elkaar. Van die 32 wedstrijden, waren er 21 vriendschappelijk. Het meeste kwamen Engeland en Duitsland elkaar tegen op een eindronde van een WK voetbal: in totaal 5 keer.

Van de 32 wedstrijden wonnen zowel de Duitsers als de Engelsen er 13. De rest (6) eindigen in gelijkspel. Qua doelsaldo maakte Engeland er in totaal wel meer dan Duitsland: 42 voor de Duitsers in totaal en 51 voor de Engelsen.


LIVE tussenstand Engeland Duitsland EK 2021

Zodra deze achtste finale wedstrijd op 29 juni begonnen is, kun je hieronder de live tussenstand volgen, inclusief live statistieken, commentaar en de opstellingen, wissels en doelpunten.


Opstelling Engeland

Hieronder de opstelling van Engeland in de achtste finale wedstrijd tegen Duitsland. De opstellingen hieronder worden steeds live geüpdatet door de data-provider. Mocht hieronder niets getoond worden, dan is er nog geen (vermoedelijke) opstelling bekend.


Opstelling Duitsland

Hetzelfde geldt voor de opstelling van Duitsland. Mocht er niets getoond worden, dan is er nog niets bekend over de opstellingen.


Voltallige selectie Engeland op het EK 2021

Hieronder de volledige selectie van Engeland op het EK 2021. Alle namen, leeftijden, gespeelde minuten, assists en doelpunten en andere statistieken van de gehele selectie.


Volledig selectie Duitsland op het EK voetbal

Hieronder de volledige selectie van Duitsland op het EK voetbal. Bekijk namen, leeftijden, gespeelde minuten, assists en doelpunten van de gehele selectie.


Tegen wie speelt de winnaar van deze wedstrijd?

De winnaar tussen Engeland en Duitsland neemt het op tegen de winnaar van de wedstrijd tussen Zweden en Oekraïne. Die wedstrijd wordt om 21.00 uur gespeeld in Glasgow (ook op 29 juni).