Italië winnaar EK 2021 voetbal na strafschoppen in finale

Italië is winnaar van het EK 2021 voetbal. Nadat het na 90 minuten nog 1-1 stond, werd er verlengd. Ook aan het einde van de verlenging was er nog geen winnaar bekend, waardoor een zenuwslopende strafschoppenserie de beslissing moest geven. Italië nam de penalty’s iets beter en zijn daardoor de winnaar van EURO 2020 (EK 2021).

Engeland begon erg sterk aan de EK finale

Engeland kende een droomstart van de finale van het EK 2021. Luke Shaw knalt al in de tweede minuut via de tweede paal de openingstreffer binnen. Kieran Trippier, die in basis startte in plaats van de negentienjarige Bukayo Saka, gaf mooi voor waarna Shaw knap binnenschoot. Het vervolg was ook voor Engeland en Italië leek even van de slag.

Tien minuten voor rust kroop Italië een beetje uit hun schulp. Federico Chiesa, een van de betere spelers op het veld vanavond, haalt na een knappe individuele actie hard uit maar zijn inzet gaat een halve meter naast. Dit lijkt voor Italië het begin van wat meer druk, maar het betaalt zich niet uit.

Italië herpakt zich in de tweede helft

In de 54e minuut grijp Mancini in. Barella en Immobile gaan naar de kant en Cristante en Berardi komen er in. Onder leiding van Federico Chiesa gaat Italië op zoek naar de gelijkmaker. Deze valt uiteindelijk in de 67e minuut. Leonardo Bonucci is bij een corner scherp en frommelt de bal in het Engelse doel.

Daarna lijken de Engelsen wat van slag. Jordan Pickford redt een paar keer knap waardoor Engeland in de race blijft. Maar ook na verlenging blijft het bij 1-1 en moeten strafschoppen de beslissing brengen.

Italië neemt deze net wat beter (3-2) waardoor Italië Europees Kampioen voetbal 2021 is. Voor de Engelsen misten Rashford, Sancho en Saka. Bij Italië misten Belotti en Jorginho er een.

Plaats een reactie