Loting EK 2020 op punt van beginnen

Het is bijna zover: de loting voor het EK 2020 stat op het punt van beginnen. Om 18.00 uur begint de UEFA met de loting voor het eindtoernooi.

Beloofd weinig spannend te worden

Door de bijzondere opzet van het EK 2021, wordt de loting voor het EK 2020 ook een bijzonder ingewikkeld iets, zonder al te veel spanning. Door diverse spelregels van de UEFA is er al vrij veel bekend over de poules van het EK 2021.

Groepshoofden en potindeling bij loting

Pot 1Pot 2Pot 3Pot 4
ItaliëFrankrijkPortugalWales
BELGIËPolenTurkijeFinland
EngelandZwitserlandDenemarkenPlay-offs
DuitslandKroatiëOostenrijkPlay-offs
SpanjeNEDERLANDZwedenPlay-offs
OekraïneRuslandTsjechiëPlay-offs

Groep Rode Duivels

Zo is poule B al bijna helemaal bekend. In deze groep weten de Rode Duivels al voor de loting dat ze sowieso tegen Denemarken en Rusland spelen, en dat de derde tegenstander Finland of Wales is. België gaat haar wedstrijden in Kopenhagen en Sint-Petersburg afwerken.

Loting Nederlands Elftal

Ook voor Oranje is het een en ander voor de loting al bekend. Zo weten we dat Oekraïne bij het Nederlands Elftal in groep C zit. Mocht Roemenië zich via de play-offs plaatsen dan komt Roemenië ook bij Oranje in Groep C. Kwalificeren zij zich niet, dan wordt het Georgië, Noord-Macedonië, Kosovo of Wit-Rusland.

De andere tegenstander van het Nederlands Elftal komt uit Pot 3: Portugal, Turkije, Oostenrijk, Zweden of Tsjechië. Denemarken zit ook in Pot 3, maar zal, omdat het net als Amsterdam gastheer is, in groep B zitten.

Loting live volgen

De loting is live te volgen via de site van de UEFA, maar ook op ek2020-voetbal.nl houden we steeds het speelschema EK 2020 actueel tijdens de loting.

De loting wordt ook LIVE op de televisie uitgezonden. In Nederland is de trekking live te volgen vanaf 1800 uur op NPO 2 (NOS) en in België op de RTBF en de VRT (Sportza)

Plaats een reactie