NOS zendt EK voetbal 2020 uit

NOS zendt EK 2020 uit

Vandaag heeft NOS directeur Jan de Jong bekend gemaakt dat de NOS de uitzendrechten voor het EK 2020 bemachtigd heeft. De publieke omroep mag het komende EK voetbal gaan uitzenden via TV, radio en internet. Het is tegenwoordig niet meer vanzelfsprekend dat de NOS dit soort evenementen uitzenden mag. Directeur Jan de Jong gaf aan verheugd te zijn het WK 2018 in Rusland en EK 2020 te kunnen aanbieden:

“Grote sportevenementen als deze passen bij uitstek bij de NOS, omdat zij relevant en interessant zijn voor iedereen in Nederland. Evenementen zoals het EK voetbal helpen de publieke omroep om een verbindende kracht in de samenleving te zijn.”

Amsterdam 2020

Mocht het Nederlands Elftal zich kwalificeren, dan zal het Nederlands Elftal minimaal twee van de drie groepswedstrijden in Amsterdam afwerken. Het stadion van Ajax zal dan het toneel zijn van vier wedstrijden; drie groepswedstrijden en een achtste finale.

logo amsterdam EK 2020

Amsterdam is daarmee één van de dertien EK speelsteden verspreid over Europa. Het komende EK voetbal kent namelijk een unieke opzet vanwege het dan 60-jarige bestaan van de UEFA.

Lees hier wanneer het EK 2020 begint.

1 gedachte over “NOS zendt EK 2020 uit”

Plaats een reactie