openingswedstrijd ek 2020 in brussel

Openingswedstrijd EK 2020 in Brussel onzeker

UPDATE: inmiddels heeft de UEFA beslist dat Brussel geen speelstad is voor het EK voetbal. De openingswedstrijd is gegaan naar Rome en de overige wedstrijden zijn verdeeld.

De openingswedstrijd van het EK 2020 staat gepland om gespeeld te worden in het Eurostadion in Brussel. Echter loopt de bouw van dit stadion erge vertraging op waardoor er onzekerheid ontstaan is over de haalbaarheid van het houden van de openingswedstrijd in dit stadion.

openingswedstrijd ek 2020 in brussel

“Genoeg andere opties voor openingswedstrijd”

De UEFA heeft haar zorgen uitgesproken. Michel D’Hooghe gaf namens de UEFA aan niet wakker te liggen van de onzekerheid van het wel of niet op tijd af zijn van het stadion. “Er zijn genoeg kandidaten die staan te popelen om de openingswedstrijd te hosten”, aldus het lid van de directiecomité van de UEFA.

EK 2020 in 12 verschillende landen

Het komende EK 2020 wordt over 12 verschillende landen gespeeld. In 12 verschillende speelsteden worden de 51 wedstrijden gespeeld. De openingswedstrijd zal in Rome (update) gespeeld worden. De halve finales en de finale van het EK 2020 zullen gespeeld worden in Londen, in het Wembley stadion.

Plaats een reactie