Recordaantal aanvragen tickets EK 2020

De UEFA heeft voor de eerste verkoopronde van EK 2020 tickets dik 19 miljoen aanvragen geregistreerd. Dit maakte de UEFA onlangs bekend. De aanvraagperiode is inmiddels afgelopen. Voetballiefhebbers die tickets voor het EK 2020 hebben aangevraagd, krijgen uiterlijk eind augustus te horen of ze ingeloot zijn. Mocht dat het geval zijn, kunnen kaarten definitief gemaakt worden door ze te betalen.

Onder andere de EK wedstrijden in Amsterdam waren erg populair. Op de halve finales en de finale na, waren de groepswedstrijden in Amsterdam en München het meest populair.

Statistieken eerste kaartverkoop ronde (neutrale vakken)

  • 19,3 miljoen aanvragen
  • 1,9 miljoen aanvragen voor de finale in Londen
  • openingswedstrijd in Rome kreeg 540.000 aanmeldingen
  • Aanvragen vanuit 213 verschillende landen
  • Tijdens het EK 2016 werden er 11 miljoen kaarten aangevraagd, nu dus 19,3 miljoen
  • Tijdens deze ronde waren er 1,5 miljoen tickets beschikbaar

Kaartverkoop gemist? Er volgt nog een ronde!

De kaartverkoop is nu dus gesloten, maar er komt nog een verkoopronde. De kaarten die nu verkocht zijn, betreffen kaarten voor in de neutrale vakken. Als straks de kwalificatieronde voor het EK 2020 afgelopen is, volgt er een nieuwe verkoopronde. Dan gaan de tickets voor de zogenoemde ‘fan-zones’ in de verkoop. Er zullen dan 1 miljoen kaarten verkocht worden aan de gekwalificeerde landen. Hoe die verkoop in zijn werk gaat, kunt u tegen die tijd op de EK 2020 kaartverkoop pagina lezen.

Plaats een reactie