Zweden Oekraïne EK 2021

Zweden Oekraïne – achtste finale EK voetbal op 29 juni

Zweden en Oekraïne speelden nog maar vier keer eerder tegen elkaar. Drie keer vriendschappelijk en een keer op het EK voetbal in 2012, toen won Oekraïne met 2-1. Nu op het EK 2021 voetbal spelen ze in de achtste finale van het EK weer tegen elkaar. Hieronder lees je alles over Zweden Oekraïne in de achtste finale op 29 juni om 21.00 uur.

zweden-oekraine EK voetbal 29 juni 2021

Zweden tegen Oekraïne EK voetbal 29 juni

Wedstrijd:
Zweden -
Oekraïne
Soort:Achtste finale EK 2021
Datum:29 juni 2021
Aanvang:21:00 uur
Stadion:Hampden Park, Glasgow
Capaciteit:51.866
Aantal toeschouwers33%
TV-zender:NPO 1 vanaf 20.25 uur
Scheidsrechter:Daniele Orsato (Italië)
Tickets:Bekijk tickets

Scheidsrechter Zweden Oekraïne EK voetbal

Deze wedstrijd wordt gefloten door de Italiaan Daniele Orsato (45). De Italiaan floot eerder tijdens dit EK voetbal Engeland tegen Kroatië en Spanje tegen Polen.

Onderlingen resultaten Zweden versus Oekraïne

Zweden en Oekraïne speelden nog maar vier keer eerder tegen elkaar, waarvan drie keer vriendschappelijk. De enige wedstrijd waar het echt om ging, was op het EK in 2012. Toen won Oekraïne met 2-1.

In onderling resultaat staat het 2-1 voor Oekraïne, een keer werd er gelijkgespeeld. Hieronder nog wat andere statistieken, zoals laatste resultaten van beide landen, en wat performance statistieken.


LIVE tussenstand Zweden en Oekraïne op het EK 2021

Zodra deze achtste finale wedstrijd op 29 juni om 21.00 uur begonnen is, kun je hieronder de live tussenstand volgen, inclusief live statistieken, commentaar en de opstellingen, wissels en doelpunten.


Opstelling Zweden

Hieronder de opstelling van Zweden in de achtste finale wedstrijd tegen de Oekraïners. De opstellingen hieronder worden steeds live geüpdatet door de data-provider. Mocht hieronder niets getoond worden, dan is er nog geen (vermoedelijke) opstelling bekend.


Opstelling Oekraïne

En hier de opstelling van Oekraïne in deze achtste finale. Mocht er niets getoond worden, dan is er nog niets bekend over de opstellingen.


Voltallige selectie Zweden op het EK 2021

Hieronder de volledige selectie van Zweden. Alle namen, leeftijden, gespeelde minuten, assists en doelpunten en andere statistieken van de gehele selectie.


Volledig selectie Oekraïne op het EK voetbal

Hieronder de volledige selectie van Oekraïne op het EK voetbal. Bekijk namen, leeftijden, gespeelde minuten, assists en doelpunten van de gehele selectie.


Tegen wie speelt de winnaar van deze wedstrijd?

De winnaar van Zweden-Oekraïne speelt in de kwartfinale tegen de winnaar tussen Engeland en Duitsland. Die wedstrijd wordt om 18.00 uur gespeeld in Londen (Wembley Stadium). Die wedstrijd wordt op dezelfde dag gespeeld, maar begint dus om 18.00 uur.