Deadline doorgeven definitieve selecties EK 2021

Een belangrijke datum voor alle bondscoaches van de nationale elftallen: de datum waarop de definitieve selecties voor het EK 2021 doorgegeven moet worden aan de UEFA. Hieronder de deadline en de reglementen voor de definitieve selecties uit de officiële UEFA reglementen.

De deadline voor het indienen van definitieve selectie is tien dagen voor aanvang van de openingswedstrijd van het EK 2021. Dit betekent dat de bondscoach uiterlijk 1 juni 2021 de selectie moet hebben doorgegeven aan de UEFA. Dit was al zo voordat het EK uitgesteld werd naar 2021. En nu heeft de UEFA deze datum van 1 juni bevestigd.

Definitieve selecties EK 2021

definitieve selecties ek 2021

De selectie mag voor het eerst bestaan uit 26 spelers waarvan drie doelmannen zijn. Voorheen was het 23, maar door de coronacrisis heeft de UEFA besloten dit aantal te verhogen naar 26. Wanneer een speler van deze definitieve selectie geblesseerd raakt vóór de eerste EK-wedstrijd, mag hij vervangen worden mits een arts van de eigen medisch staf van en die van de UEFA bevestigen dat de blessure of ziekte ernstig genoeg is om niet te kunnen spelen.

Plaats een reactie