Denemarken naar halve finale EK 2021

Denemarken is dankzij een 2-1 overwinning op Tsjechië door naar de halve finales van het EK voetbal 2021. Ze spelen in die halve finale tegen de winnaar tussen Oekraïne en Engeland. Die kwartfinale begint vanavond om 21.00 uur.

De Denen kwamen erg snel op voorsprong tegen de Tsjechen. In de vijfde minuut al kopte Thomas Delaney raak vanuit een corner. In het vervolg blijft Denemarken ook sterker dan Tsjechië en dit betaalt zich vlak voor rust ook uit in een tweede doelpunt. Kasper Dolberg maakt het doelpunt, maar de assist was wellicht nog mooier. Joakim Mæhle geeft met de buitenkant een puntgave voorzet vanaf de zijlijn waarna oud-Ajacied Dolberg hem er ook knap in volleert.

Patrik Schick topscorer samen met Cristiano Ronaldo

Vlak na rust maakt Patrik Schick, wie anders, het weer spannend. Hij maakt zijn vijfde treffer alweer en zet de aansluitingstreffer op het scorebord. Door zijn treffer is hij nu samen met Cristiano Ronaldo topscorer van het EK 2021.

Tsjechië doet er nog alles aan om een verlenging af te dwingen, maar het blijft bij 2-1 voor de Denen.

Denemarken in halve finale tegen winnaar Oekraïne-Engeland

De Denen spelen in de halve finale van het EK voetbal tegen de winnaar tussen Oekraïne en Engeland. Die wedstrijd staat op het punt van beginnen (21.00 uur). Hieronder het speelschema van de halve finales, waar de ene halve finale gaat tussen Spanje en Italië.

#DagDatumTijdThuisUitSpeelstadTickets
49Di.6 juli 202121:00
Italië*
Spanje
Londen1-1 *WNS (4-2)
50Wo.7 juli 202121:00
Engeland
Denemarken
Londen2 - 1

Plaats een reactie