Voorbeschouwing Oekraïne – Engeland

Voorbeschouwing Oekraïne – Engeland, kwartfinale EK voetbal 2021

Het EK 2021 vordert gestaag. We hebben de achtste finales van het EK voetbal achter ons gelaten, en daarmee ook landen als Portugal, Duitsland, Frankrijk en ja, ook Nederland. In die kwartfinales komen we o.a. Engeland en het toch wel verrassende Oekraïne tegen.

Wedstrijd:
Oekraïne - Engeland
Soort:Kwartfinales EK 2021
Datum:3 juli 2021
Aanvang:21:00 uur
Stadion:Stadio Olimpico, Rome
Capaciteit:72.698
Aantal toeschouwers33%
TV-zender:NPO 1 vanaf 20.25 uur
Scheidsrechter:Felix Brych
Tickets:Bekijk tickets

Deze twee landenteams treffen elkaar in de laatste van de vier kwartfinales. Beide ploegen weten dus wie hun eventuele volgende tegenstander wordt in de halve finale van het EK voetbal, maar weten vooral ook dat ze eerst de tegenstander van vanavond moeten verslaan.

Gaat Engeland de rol van favoriet in deze wedstrijd waar maken, om vervolgens terug te vliegen naar thuishaven Londen? Of gooien de Oekraïners na het Zweedse ook roet in het Engelse eten?

Oekraïne, slechtste beste nummer drie

Oekraïne werd zoals bekend derde in groep C. Doordat ze bij de vier beste nummers drie zaten, welliswaar nipt, waren ze wel door naar de achtste finales. Best bijzonder dus dat Nederland en Oostenrijk, de nummers één en twee al zijn uitgeschakeld, maar de nummer drie wél de kwartfinale speelt. Maar zo kan het dus gaan in toernooivoetbal.

De Oekraïners verloren hun eerste wedstrijd dus tegen Nederland. Na een 2-0 achterstand streden ze zich knap terug tot 2-2, maar verloren deze ontmoeting alsnog.

5rt5Het herstel kwam tegen Noord-Macedonië, dat met 2-1 aan de kant werd gezet. De laatste poulewedstrijd, tegen Oostenrijk, ging echter weer verloren, met 1-0. Met drie punten zat Oekraïne echter toch bij de beste vier nummers drie, en we zien nu dus tot waar dat kan leiden, verder dan de twee ploegen waarvan ze nipt verloren.

In de achtste finales was selectie van Oekraïne licht de underdog tegen Zweden, toch stapten ze na ruim 90 minuten met een 2-1 overwinning van het veld in Glasgow.

Is Football Coming Home?

Engeland startte dit EK met een 2-1 overwinning op Kroatië. Daarna stond de clash tegen Schotland op het programma. Voor Engeland ‘gewoon’ de tweede, en belangrijke groepswedstrijd, in de route op eindelijk eens een Europees Kampioenschap, nota te bene te behalen in Londen. Voor de Schotten was dit veel meer dan een poulewedstrijd. Met winnen van Engeland zou dit team enorme historie schrijven. Plaatsing voor de achtste finales was eigenlijk simpelweg van minder belang.

Engeland EK voetbal 2021

De op en neer gaande wedstrijd eindigde in 0-0, wat door de Schotse supporters werd gevierd als een overwinning. De laatste wedstrijd in de groep werd door de Engelsen met 1-0 gewonnen van Tsjechië. Toen stond in de achtste finales Duitsland te wachten. De Duitsers hadden in de wedstrijd tegen Portugal een enorm goede indruk gemaakt. Het werd een hele spannende wedstrijd, een wedstrijd zoals we die dit EK nog te weinig hebben gezien.

Engeland won verdiend met 2-0, stuurde Duitsland naar huis en vloog naar Rome, voor een (volgens sommige Britten) tussendoortje tegen de Oekraïne.

Engeland heeft laten zien, zeker na de uitschakeling van diverse favorieten, dat het zeker halve finalist of zelfs finalist kan worden.

Programma kwartfinales EK 2021

Hieronder een overzicht van alle kwartfinales van het EK voetbal.

#DagDatumTijdThuisUitSpeelstadUitslag
45Vr.2 juli 202118:00
Zwitserland
Spanje*
Sint-Petersburg1-1 *WNS (1-3)
46Vr.2 juli 202121:00
België
Italië
München1 - 2
47Za.3 juli 202118:00
Tsjechië
Denemarken
Bakoe1 - 2
48Za.3 juli 202121:00
Oekraïne
Engeland
Rome0 - 4

Programma halve finale EK voetbal

En hier het programma voor de aanstaande halve finales van het EK 2021.

#DagDatumTijdThuisUitSpeelstadTickets
49Di.6 juli 202121:00
Italië*
Spanje
Londen1-1 *WNS (4-2)
50Wo.7 juli 202121:00
Engeland
Denemarken
Londen2 - 1

Opstelling Oekraïne


Opstelling Engeland


Plaats een reactie