EK voetbal verplaatst naar 2021

De UEFA heeft het verplaatsen van het EK voetbal naar 2021 bevestigd. De nieuwe data zijn 11 juni 2021 tot en met 11 juli 2021.

De UEFA heeft op tijdens een crisisberaad besloten dat het EK 2020 voetbal verplaatst wordt naar 2021. Volgens het nieuwe EK voetbal speelschema zou er dan gespeeld worden van 11 juni tot en met 11 juli 2021. Alle partijen hebben unaniem ingestemd met het UEFA voorstel om het toernooi een jaar uit te stellen naar de zomer van 2021. 

Nu het EK voetbal verplaatst is, geeft het de nationale voetbalbonden wat ruimte om de nationale competities af te ronden. Dit allemaal uiteraard mits het Coronavirus enigszins uitgeraasd is. Door het besluit van de UEFA, gaat het speelschema van alle competities er compleet anders uit zien. Hoe het schema precies ingevuld zal worden, is nog niet bekend. De komende weken zal er in ieder geval sowieso niet gevoetbald worden.

EK play-offs wedstrijden

De resterende EK play-offs wedstrijden, die gepland stonden voor eind maart, zullen verschoven worden naar juni 2020 (onder voorbehoud van hoe de situatie dan is). Dit geldt ook voor al geplande oefeninterlands.

Tickets voor het toernooi in 2021

Iedereen die in het bezit is van officiële EK 2020 tickets, die het toernooi in 2021 niet kunnen bezoeken, kunnen restitutie van het aankoopbedrag vragen bij de UEFA. Verdere gang van zaken omtrent deze zaken zal komende weken gepubliceerd worden via de UEFA kanalen (euro2020.com/tickets)

Consequenties andere competities

Het verschuiven van het EURO 2020 naar 2021 heeft voor een aantal competities en toernooien ook consequenties. Zo zal bijvoorbeeld het EK voor vrouwen verplaatst moeten worden, en wordt er gekeken naar de FIFA wat zij doen met het WK voor clubteams dat al gepland stond voor zomer 2021.

Daarnaast zullen de UEFA league en de Champions League uitgespeeld moeten worden, maar hoe en wat wordt komende weken duidelijk.

1 gedachte over “EK voetbal verplaatst naar 2021”

Plaats een reactie