Italië na verlenging naar kwartfinale EK 2021

Italië heeft met de hakken over de sloot de kwartfinale van het EK 2021 voetbal bereikt. De Italianen hadden het erg lastig tegen Oostenrijk, vooral in de tweede helft kwam Italië soms gewoon goed weg. Frappant, want de eerste helft werd nog door Italië gedomineerd.

Immobile was in de eerste helft het dichtstbij een doelpunt. Hij knalde de bal van ver op de kruising. Na de rust werd Oostenrijk gevaarlijker en de Oostenrijkers dachten zelfs even op voorsprong gekomen te zijn na een doelpunt van Marko Arnautovic. De VAR besliste uiteindelijk dat er buitenspel aan vooraf gegaan was.

Verlenging

En zo stond het na negentig minuten nog 0-0 en werd er voor het eerst op dit EK verlengd. Vrij kort na het aanvangen van de verlenging sloeg Italië toe. Chiesa, die er in de 84e minuut ingekomen was voor Berardi, nam knap een bal aan, controleerde hem met zijn hoofd en kapte naar binnen waarna hij hard binnenschoot.

Aan het einde van de eerste helft van de verlenging kwam Italië zelfs op 2-0 door een doelpunt van Pessina. Hierdoor leek Italië wel zeker van de kwartfinales. Kalajdzic maakte nog de 2-1 waardoor het nog even spannend werd voor Italië.

Italië in kwartfinale tegen winnaar België-Portugal

Italië speelt in de kwartfinales tegen België of Portugal. Die achtste finale wordt morgen om 21.00 uur gespeeld in Sevilla.