Nederland speelt achtste finale EK in Boedapest

Doordat het Nederlands Elftal gisteravond met 2-0 won van Oostenrijk, is Nederland groepswinnaar geworden in Groep C van het EK 2021. Dit betekent dat het Nederlands Elftal ‘wedstrijdnummer 40’ van de achtste finales van het EK gaat spelen. En deze achtste finale van het EK 2021 wordt gespeeld in Boedapest.

Stadion Boedapest mag helemaal vol zitten

De lokale overheid in Boedapest heeft voor het EK 2021 begon al besloten dat bij alle wedstrijden die in het Puskas Ferenc Stadion gespeeld worden, er 100% van de capaciteit (65.000) aan publiek bij mag zijn. Dit betekent dus dat Oranje straks in een volgepakt stadion de achtste finale gaat spelen.

Puskás Ferenc Stadion Boedapest EK voetbal 2021

Wedstrijden in Boedapest

DagDatumTijdSpeelstadThuisUitSoortUitslag
Boedapest
Di.15 juni 202118:00Boedapest
Hongarije
Portugal
Groep F0 - 3
Za.19 juni 202115:00Boedapest
Hongarije
Frankrijk
Groep F1 - 1
Wo.23 juni 202121:00Boedapest
Portugal
Frankrijk
Groep F2 - 2
Zo.27 juni 202118:00Boedapest
Nederland
Tsjechië
Achtste Finale0 - 2

Zoals je hierboven ziet, worden er in Boedapest drie groepswedstrijden gespeeld uit groep F en dus nog een achtste finale.

Afreizen naar Hongarije

Met een geldig ticket voor de wedstrijd kan je afreizen naar Hongarije. Wel moet je een negatieve test kunnen overhandigen.

Hongarije staat op dit moment op code geel (zie ook deze website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken). De website geeft het volgende aan:

“Er gelden andere inreismaatregelen voor bijvoorbeeld zakelijke reizigers, studenten, mensen die de laatste 6 maanden COVID hebben gehad en bezoekers van de EK-wedstrijden (in het bezit van een geldig toegangsbewijs). Ook gelden er testverplichtingen. Na een verblijf in Hongarije hoeft u voor terugkeer in Nederland geen negatieve test te laten zien en na terugkeer hoeft u niet in (thuis)quarantaine te gaan.”

In Hongarije is al een groot deel van de bevolking gevaccineerd tegen het virus. Ongeveer 5,4 miljoen zijn gevaccineerd. Het land telt bijna 10 miljoen inwoners. Van hen hebben 4,3 miljoen ook al een tweede dosis van het vaccin gehad.

Kaartverkoop achtste finales Nederland

De KNVB geeft aan dat alle Oranje ClubCardhouders die in eerste instantie waren ingeloot voor de achtste finale en hun ticket voor de knock-out fase niet voor 22 april jongstleden bij UEFA hebben geannuleerd, op korte termijn een email ontvangen. In die mail zal dan alle informatie staan om hun kaartje terug te kopen.

Meer informatie over tickets voor het EK 2021 voetbal lees je hier.

Plaats een reactie