Wordt de EK finale van 2021 verplaatst?

De UEFA overweegt om de finale van het EK voetbal te verplaatsen naar een andere speelstad. Dat bericht de NOS. De EK finale staat nu gepland om gespeeld te worden in speelstad Londen. Maar doordat de Britse overheid de coronamaatregelen en de lockdown verlengd hebben tot 19 juli, moeten fans uit het buitenland na aankomst eerst 10 dagen in quarantaine.

De UEFA is nu in gesprek met de regering van Groot-Brittanië. De organisatie wil graag dat er een uitzondering komt voor de voetbalfans uit het buitenland.

Het zou dan gaan om het verplaatsen van de beide halve finales (6 en 7 juli) en de finale van het EK (11 juli).

Boedapest als alternatief voor finale EK 2021

Volgens de krant “The Times” ziet de UEFA Boedapest als alternatief om toneel te zijn van de halve finales en de finale van het EK voetbal. Doordat de Hongaarse overheid de coronamaatregelen onlangs versoepeld hebben, en er geen quarantaine-plicht geldt en er 60.000 fans welkom zijn in het stadion, lijkt het een goed alternatief.

Het Nederlands Elftal speelt de achtste finale van het EK ook in Boedapest.

Reserveplan

De UEFA geeft aan dat ze er nog wel van uit gaan dat de wedstrijden in Londen gespeeld worden. “Er is altijd een reserveplan, maar we zijn ervan overtuigd dat de wedstrijden in Londen gespeeld kunnen worden.”

Plaats een reactie