Portugal winnaar Nations League

Portugal heeft de eerste editie van de Nations League gewonnen. Het Nederlands Elftal werd in de finale met 1-0 verslagen. Goncalo Guedes maakte in de 60e minuut het enige doelpunt.

Het Nederlands Elftal begon met hetzelfde basiselftal als tegen Engeland in de halve finale.

De finale kwam pas na rust wat op gang, alleen Steven Bergwijn had voor rust een kansje. Jasper Cillessen had daarentegen genoeg te doen de eerste helft.

Na de rust leek Nederland wat meer de aanval te kunnen opzoeken. Het inbrengen van Promes zorgde direct voor wat gevaar, maar voordat Nederland echt iets kon doen kwam Portugal met de 1-0. Guedes schoot hard in, waarop Cillessen er nog wel met een hand bij zat, maar de bal niet uit de goal kon tikken.

Ook met invaller Luuk de Jong kon Oranje in de slotfase geen grote kansen te creëren, waardoor Portugal uiteindelijk de verdiende winnaar werd.

1 gedachte over “Portugal winnaar Nations League”

1. Uefa Nations Cup is echt een nutteloze competitie teveel. Kan je die (ok, dikbetaalde) jongens nog meer (uit)melken? Einde overladen seizoen en nog aktief in belangrijke internationale competitie. Dinsdag tegen Schotland brandt de lamp. Ons Belgskes hadden het (tegen Zwitserland) al begrepen, maar kunnen dat natuurlijk nooit zeggen…