Mascotte EK 2020

Mascotte Skillzy

Tijdens de wedstrijd Nederland-Duitsland in de Johan Cruijff ArenA is de mascotte van het EK 2020 gepresenteerd. De naam van de mascotte van deze editie is Skillzy. Dit keer is er een heus ‘mascotte-team’, dat bestaat uit:

Het thema van de mascottes is Freestyle voetbal. Bij Freestyle voetbal gaat het allemaal om het uitvoeren van trusjes met de bal, veelal hooghoudend. Hierbij is een ieder vrij om te doen wat hij/zij wil, waardoor en mooie trucs en combinaties kunnen ontstaan. Als je meer wilt weten over Freestyle voetbal, dan kan je kijken op freestylevoetbal.org/over-freestyle.

Jij kan ook meedoen!

Iedereen uit de twaalf organiseren voetballanden kunnen zelf een video van zijn of haar skills uploaden bij de UEFA. De skill die het best de speelstad van je land representeert, kan een rol bij de finales van het EK 2020 krijgen!

De Freestylers Liv en Tobias zullen van alle inzendingen een shortlist maken waar men op kan gaan stemmen. Uiteindelijk zullen er twee uitgekozen worden, een vrouw en een man, voor iedere speelstad.

De 24 uiteindelijke winnaar zullen de UEFA EK 2020 Freestylers worden en zullen de kans krijgen om hun skills te tonen tijdens een aantal evenementen.

Trailer van de presentatie van de mascotte van het EK 2020

Plaats een reactie