Voorbeschouwing België-Italië

Voorbeschouwing België-Italië EK voetbal 2021

We gaan inmiddels naar de volgende fase tijdens dit EK 2020. Acht landen hebben zich gemeld voor deelname aan de kwartfinales van het EK 2021 voetbal.  Waaronder de Rode Duivels. Op deze pagina lees je onze voorbeschouwing op de kwartfinale van het EK tussen België en Italië.

Wedstrijd:
België - Italië
Soort:Kwartfinales EK 2021
Datum:2 juli 2021
Aanvang:21:00 uur
Stadion:Allianz Arena, München
Capaciteit:75.000
Aantal toeschouwers22%
TV-zender:NPO 1 vanaf 20.25 uur
Scheidsrechter:Slavko Vinčić (Slovenië)
Tickets:Bekijk tickets

België Italië EK voetbal

België en Italië twee zitten beide aan de linkerkant van het schema en treffen elkaar in de kwartfinale. Deze wedstrijd wordt op vrijdag 2 juli gespeeld in München. Hoe kwamen deze landenploegen ook alweer in deze ronde?

alle kwartfinales ek 2021 voetbal schema

De Rode Duivels op het EK 2021

De Rode Duivels voldoen tot nu toe nog 100% aan de hoge verwachtingen, althans qua resultaten. Het veldspel was namelijk nog niet altijd even overtuigend en indrukwekkend. Maar België won wel alle drie zijn groepswedstrijden én versloeg Portugal in de achtste finales met 1-0.

Hazard maakte zijn tweede doelpunt, terwijl Lukaku al drie treffers op zijn naam heeft. Wat de Belgen ook positief zal stemmen, is dat ze in vier wedstrijden slechts één tegendoelpunt gekregen, tegen Denemarken. Nu wacht de volgende pittige tegenstander: Italië. Hoe gaan de Rode Duivels deze vaak nog meer geslepen tegenstander benaderen, en hopelijk voor de Belgen, verslaan?

Italië al 31 wedstrijden ongeslagen

Ook de Azzuri zijn echter nog ongeslagen. Na de drie poulewedstrijden die alle werden gewonnen, was het in de achtste finale de beurt aan Oostenrijk. De Oostenrijkers leverden boven verwachting goede weerstand aan de Italianen, en sleepten in Londen, met 0-0, zelfs een verlenging uit het vuur. Daarin liet Italië wel zien dat het een beter team heeft. Het scoorde twee maal.

vlag italie ek 2021 voetbal

Wel maakte Oostenrijk nog gelijk, maar de selectie van Italië kwam niet meer in de problemen. Immobile, Locatelli en Pessina scoorden allen al twee keer. Ook de Italianen kregen slechts één tegentreffer, die tegen Oostenrijk dus. Is de Italiaanse ploeg, na (met alle respect) vier ‘opwarmers’ al klaar voor de strijd tegen een kwalitatief sterke tegenstander als België?

Uitkomst België tegen Italië lastig te voorspellen

Voor deze kwartfinale is het lastig te voorspellen wie er naar de halve finales van het EK voetbal gaat. Kijken we naar de FIFA wereldranglijst, dan zijn de Rode Duivels de topfavoriet. Maar Italië heeft altijd wel zo’n ploeg die niet als grootste kanshebber wordt bestempeld, maar toch redelijk vaak ver komt. Houd ook de wedstrijd tussen Spanje en Kroatië in gedachten.

Ook als favoriete ploeg kan je op achterstand komen, hoe ga je daar als team mee om? Anderzijds blijkt een voorsprong van twee doelpunten geen garantie te zijn voor de overwinning. De verwachting is dat de kwartfinale tussen België en Italië een leuke wedstrijd wordt, die waarschijnlijk pas laat in de tweede helft wordt beslist.

Vermoedelijke opstelling België

Hieronder de (vermoedelijke) opstelling van België tegen Italië:


Vermoedelijke opstelling Italië


Plaats een reactie