Scheidsrechters EK 2021

De UEFA heeft de scheidsrechters voor het EK 2021 bekend gemaakt. Er zijn 18 Europese scheidsrechters aangesteld die de 51 wedstrijden op het EK voetbal 2021 mogen leiden. Twee Nederlandse arbiterteams zijn aangesteld: Team Kuipers bestaande uit Sander van Roekel en Erwin Zeinstra en Bjorn Kuipers en Hessel Steegstra, Jan de Vries en Danny Makkelie bij Team Makkelie.

Verder wordt er een Argentijnse scheidsrechter aan onderstaande 18 namen toegevoegd. Dit is in verband met een uitwisselingsprogramma als samenwerking tussen de UEFA en de Zuid Amerikaanse voetbalbond CONMEBOL. Fernando Rapallini en zijn assistenten komen tijdens het EK voetbal naar Europa en de Spaanse scheids Jesús Gil Manzano zal fluiten op de Copa América 2021 die in Argentinië en Colombia gespeeld wordt.

Primeur vrouwelijke scheidsrechter op het EK 2021

Voor het eerst is er ook een vrouwelijke arbiter aanwezig op een EK voetbal. Tijdens het EK 2021 is Stéphanie Frappart uit Frankrijk vierde official bij een aantal wedstrijden.

Alle scheidsrechters op het EK 2021

Hieronder het overzicht van alle scheidsrechters die fluiten op het EK 2021.

Felix BrychDuitsland
Cüneyt ÇakırTurkije
Carlos Del Cerro GrandeSpanje
Andreas EkbergZweden
Orel GrinfeeldIsrael
Ovidiu Alin HateganRoemenië
Sergei KarasevRusland
Istvan KovacsRoemenië
Bjorn KuipersNederland
Danny MakkelieNederland
Antonio Miguel Mateu LahozSpanje
Michael OliverEngeland
Daniele OrsatoItalië
Artur Manuel Ribeiro Soares DiasPortugal
Daniel SiebertDuitsland
Anthony TaylorEngeland
Clément TurpinFrankrijk
Slavko VinčićSlovenië

Op onderstaande afbeeldingen zie je alle namen van de officials en ook van de VAR scheidsrechters. Het EK voetbal begint op 12 juni en duurt tot en met 12 juli 2021. Bekijk hier het complete speelschema van het EK 2021.

alle scheidsrechters op het EK 2021

var scheidsrechters ek 2021

Plaats een reactie