Voorbeschouwing België-Portugal EK 2021

Onze voorbeschouwing op België – Portugal in de achtste finales van het EK voetbal

Ook België en Portugal hebben zich geplaatst voor de achtste finales van dit EK. De Belgen deden dat moeiteloos, de Portugezen moesten tot de laatste minuten van de derde groepswedstrijd bibberen. Vanwege de gelijke stand op beide velden, zou Portugal zomaar uitgeschakeld kunnen zijn, en dat met de huidige topscorer van het EK Ronaldo (al vijf treffers!) in hun gelederen. Hieronder onze voorbeschouwing op de EK wedstrijd tussen België en Portugal.

Wedstrijd:
België - Portugal
Soort:Achtste finale EK 2021
Datum:27 juni 2021
Aanvang:21:00 uur
Stadion:Estadio Ramón Sánchez Pizjuán, Sevilla
Capaciteit:45.500
Aantal toeschouwers33%
TV-zender:NPO 1 vanaf 20.25 uur
Scheidsrechter:Felix Brych
Tickets:Bekijk tickets

België – Portugal

En nu ontmoeten beide elkaar in de vierde achtste finale, die op zondagavond om 21.00 uur wordt gespeeld. Waarschijnlijk hadden beide teams liever een andere tegenstander gehad, maar ze zijn dus tot elkaar veroordeeld. Het is bijna niet voor te stellen dat voor één van deze twee ploegen zondagavond laat dit EK al eindigt, dat de Belgische of Portugese koffers kunnen worden gepakt.

belgie portugal EK 2021 achtste finale 27 juni

Rode Duivels nummer 1 op de FIFA wereldranglijst

België speelt tot nu toe een prima EK. De verwachtingen waren ook hoog, mede door de eerste plaats op de FIFA wereldranglijst. Tot nu toe zijn de Belgen dus niet bezweken onder de druk. In de eerste wedstrijd werden de Russen met 3-0 geklopt. De Russen van nu zijn niet de Russen van toen, maar toch. In de tweede wedstrijd werd met 2-1 gewonnen van Denemarken, dat met 1-0 voor kwam.

belgie-portugal EK 2021 voetbal

Dat was een treffer die de hele wereld het Deense elftal gunde, door de gebeurtenissen rondom Christian Eriksen. In de laatste wedstrijd in de groepsfase werd Finland met 2-0 verslagen. Negen punten (dat doen weinig ploegen hen na), zeven maal gescoord, slechts één tegendoelpunt. Lukaku vond al drie keer het vijandige net.

We kunnen niet anders dan concluderen dat België nog steeds een kandidaat voor de Europese titel is. Hoewel we nog maar moeten zien hoe de Belgen presteren als ze een echt sterke, en geslepen tegenstander tegenover zich krijgen.

Portugal is de regerend Europees Kampioen

En dan Portugal. De Portugezen worden vaak genoemd als kanshebber voor een titel, maar ze maken de verwachtingen niet vaak waar. In hun groep, die ook wel de poule des doods werd genoemd, opende Portugal het EK-voetbalfeest met een 3-0 overwinning op Hongarije. Dat klinkt als een makkelijke wedstrijd, maar dat was het zeker niet. Lange tijd stond het namelijk 0-0, en pas in de eindfase namen de Portugezen afstand.

In de tweede wedstrijd stond de Duitse selectie het Portugese op te wachten. De Duitsers waren gebrand op een goed resultaat, na de nederlaag tegen Frankrijk. In één van de beste wedstrijden van het toernooi tot nu toe, en misschien wel de beste, versloeg het Duitse elftal Portugal met 4-2.

Dus wisten de Portugezen wat ze te doen stond in de laatste groepswedstrijd: in ieder geval niet verliezen. De wedstrijd tegen Frankrijk eindigde in 2-2, waarmee het Portugese team derde werd, en als één van de beste vier nummers drie door ging naar de achtste finales. Vier punten. Zeven maal gescoord, maar ook maar liefst zes doelpunten tegen gekregen.

Geen overtuigende cijfers, maar vlak de Portugezen niet zomaar uit. Nederland kan er over meepraten, en zal in zijn nopjes zijn dat niet zij maar België werd gekoppeld aan Ronaldo en consorten.

De wedstrijd tussen de Belgen en Portugezen is lastig te voorspellen

Voor deze wedstrijd is het  lastig een voorspelling te doen. Deze wedstrijd kan alle kanten op. Een prachtige affiche, jammer dat straks óf België óf Portugal wordt uitgeschakeld. Laat de ploeg die doorgaat dan maar aantonen dat dat terecht is.

Vermoedelijke opstelling Rode Duivels


Vermoedelijke opstelling Portugal


Plaats een reactie