Meer dan 60.000 fans welkom bij finale en halve finales EK voetbal

De organisatie van het EK voetbal heeft in samenspraak met de Britse regering besloten meer dan 60.000 fans toe te laten bij de finale en de halve finales van het EK 2021. Deze wedstrijden worden gespeeld in het Wembley stadion in Engeland.

Grootste evenement sinds 15 maanden

Het wordt het grootste evenement met zoveel mensen bij elkaar sinds meer dan 15 maanden. Er is besloten om 75% van de capaciteit van het stadion te gebruiken voor supporters. Het iconische Wembley stadion kan normaal gesproken maar liefst 90.000 fans ontvangen.

Wembley EK 2021 voetbal supporters

Tijdens de groepswedstrijden mochten er 22.000 fans aanwezig zijn, tijdens de twee achtste finales in Londen mogen er 45.000 zijn. En tijdens de halve finales en de finale van het EK 2021 kunnen dus meer dan 60.000 fans de wedstrijden bijwonen.

Voorwaarden voor het bezoeken van de wedstrijden in Londen

Er zijn wel restricties verbonden aan het bezoeken van de wedstrijden. Men moet in het bezit zijn van een geldig ticket voor de wedstrijd en er moet een negatieve corona-uitslag overhandigd kunnen worden. Wat ook kan is een vaccinatiebewijs overhandigen, maar dan moet de laatste prik wel van meer dan twee weken oud zijn op het moment van de wedstrijd.

De halve finales worden gespeeld op 6 en 7 juli. De grote finale van het EK voetbal is op 11 juli 2021.

Plaats een reactie