Voorbeschouwing Italië Oostenrijk achtste finale EK voetbal

De groepswedstrijden van het Europees Kampioenschap voetbal 2021 zitten er op. Terwijl sommige ploegen zich daarin nog redelijk konden verschuilen, zeker als ze al punten hadden verzameld, gaat het nu echt beginnen.

In de groepsronde kon er nog worden gerekend, nu is het volle bak richting de kwartfinales van het EK 2021. Het gaan vanaf de achtste finales immers om één wedstrijd, waaruit een winnaar móet komen. Een doelpunt tegen krijgen, betekent dus ook eerder voor de aanval kiezen dan in een groepswedstrijd. En dus krijgen we ook leukere, spannendere wedstrijden.

italie oostenrijk EK 2021 voetbal Achtste finale

Voorbeschouwing Italië tegen Oostenrijk

Wedstrijd:
Italië - Oostenrijk
Soort:Achtste finale EK 2021
Datum:26 juni 2021
Aanvang:21:00 uur
Stadion:Wembley Stadium, Londen
Capaciteit:90.000
Aantal toeschouwersOngeveer 25%
TV-zender:NPO 1 vanaf 20.30 uur
Scheidsrechter:Anthony Taylor
Tickets:Bekijk tickets

Na de wedstrijd om 18.00 tussen Wales en Denemarken (dat zich nog verrassend plaatste voor de achtste finales) is het om 21.00 uur de beurt aan Italië en Oostenrijk op het EK 2021. Wat kunnen we verwachten van deze achtste finale tussen de nummer één van groep A en de nummer twee van groep C?

Italië favoriet tegen Oostenrijk

vlag italie ek 2021 voetbalItalië is, samen met Nederland en België, één van de weinige ploegen die er in is geslaagd om alle drie de poulewedstrijden te winnen. In de eerste wedstrijd gebeurde dat behoorlijk overtuigend, met 3-0 tegen Turkije. Je kunt je afvragen hoe we dit moeten inschatten, omdat Turkije geen enkel punt pakte, maar toch: 3-0 op een groot toernooi is zeker tegenwoordig een aansprekende uitslag.

Daarna was er opnieuw een 3-0 overwinning, op Zwitserland. In de laatste wedstrijd, waarin er voor de Azzuri uiteraard weinig meer op het spel stond, werd het dappere Wales met 1-0 verslagen. Drie overwinningen, zeven doelpunten voor, nog geen enkel tegen (!).

Immobile en Locatelli scoorden beiden twee keer. Al met al redenen om de Italianen zeer serieus te nemen in de strijd om de Europese titel.

Oostenrijk tweede in Groep C

Oostenrijk werd dus tweede in de groep met Nederland. De Oostenrijkers wonnen hun eerste poulewedstrijd met 3-1, van Noord-Macedonië. Daarna volgde een duidelijke 2-0 nederlaag tegen Nederland. In de laatste wedstrijd stelde het Oostenrijkse team plaatsing voor de volgende ronde veilig door de Oekraïne met 1-0 te verslaan. Zes punten, vier goals gemaakt, drie tegen gekregen. Opvallend is dat alle vier de doelpunten werden gemaakt door verschillende spelers.

Maakt Italië zijn favorietenrol waar?

Italië speelde zondag voor het laatst, Oostenrijk maandag. Wellicht een klein voordeel voor de Italianen. Anderzijds: al deze voetballers zijn profs, die makkelijk in een paar dagen moeten kunnen herstellen. Ik verwacht een leuke, open wedstrijd.

Italië is uiteraard favoriet, maar Oostenrijk is geen ploeg waar je zo even overheen walst. De verwachting is dat Italië ook in deze achtste finale zal aantonen een serieuze kandidaat voor de eindzege kan zijn. In de eventuele volgende ronde, de kwartfinales van het EK, zullen de Azzuri dan waarschijnlijk wel hun eerste geduchte tegenstander krijgen, namelijk België of Portugal

Vermoedelijke opstelling Italië


Vermoedelijke opstelling Oostenrijk


Matchcenter Italië Oostenrijk


Plaats een reactie