Voorbeschouwing Engeland – Denemarken

Engeland en Denemarken nemen het op 7 juli om 21.00 uur tegen elkaar op in de halve finale van het EK 2021 voetbal. Op deze pagina lees je onze voorbeschouwing op deze halve finale tussen Engeland en Denemarken.

Engeland; Is football coming home?

Van Engeland kon dat worden verwacht (hoewel er ploegen zijn uitgeschakeld die meer kansen werden toegedicht), van Denemarken bepaald niet. Zeker niet na het gebeuren met Christian Eriksen. Hoe knap is het van de Denen om de knop om te zetten, de groepsfase alsnog door te komen, de achtste en kwartfinale te winnen en plots in de halve finale van een EK te staan.

Extra krachten bij Denemarken?

Heeft wat Christian Eriksen overkwam wellicht extra krachten losgemaakt in het Deense team? Leuk detail: op het moment van aftrappen weten beide landen al wie de eerste finalist is, en dus mogelijk de laatste tegenstander in de finale van het EK voetbal. In ieder geval een Zuid-Europees land: Italië of Spanje. Maar eerst zelf maar als winnaar van de mat stappen.

Engeland rekent af met Duitsland

Het Engelse team begon dit EK met de kleinst mogelijke overwinning op Kroatië. Heel Engeland zal een zucht van verlichting hebben geslaakt, want de Kroaten versla je niet zomaar. Die drie punten op zak waren een goed gevoel om de wedstrijd tegen Schotland te gaan spelen, want voor de Schotten was dit de wedstrijd van hun leven. En inderdaad, Engeland kreeg het niet cadeau, integendeel: de wedstrijd eindigde in 0-0. Alles wat Engeland lief is, zal tevreden zijn geweest, voor alles wat pro Schotland is, was het reden om flink feest te vieren.

In de laatste wedstrijd werd ook Tsjechië met 1-0 verslagen. Eigenlijk een vrij eenvoudige plaatsing voor het Engelse team dus. Op naar de knock-out series.

In de achtste finale kon de Engelse ploeg wel meteen de borst goed nat maken. Want niemand minder dan Die Mannschaft was de tegenstander. Engeland kwam goed voor de dag, en wist dat knap om te zetten in twee doelpunten. Duitsland wist het Engelse net niet te vinden, en lag eruit.

De kwartfinale was dan weer een relatief makkelijke pot Engels voetbal, want de Oekraïne werd met maar liefst 4-0 aan de kant gezet.

De nachtmerrie en het sprookje van Denemarken

En dan dus Denemarken: wat een verhaal. Waarschijnlijk gaven de meest mensen geen euro meer voor de kansen van de Denen. Een wedstrijd, in dit geval tegen Finland, zo verliezen: dat gun je niemand. De Finnen konden ook niet anders dan gewoon hun sportieve plicht vervullen natuurlijk. Tegen België kwam Denemarken met 1-0 voor, een doelpunt dat de hele wereld de Denen gunde, een doelpunt ook met een behoorlijk emotionele lading natuurlijk. Helaas scoorden de Belgen alsnog twee keer, en ging Denemarken met slechts één punt de laatste groepsronde in. Daarin nam Denemarken sportieve revanche en klopte het Rusland met maar liefst 4-1.

In de achtste finale kwam het Deense team opnieuw op stoom. Ook Wales kreeg vier treffers om de oren en kon er geen enkele goal tegenover stellen.

In de kwartfinale was het de beurt aan de Tsjechen om te weinig weerwoord te hebben. Zij konden na een 2-1 nederlaag ook de koffers pakken.

Voorspelling Engeland – Denemarken

Engeland – Denemarken, wat kunnen we verwachten? Waarschijnlijk wordt het een leuke wedstrijd. De Britten zullen de druk nu wel gaan voelen. Ze zijn er nu zo dichtbij en spelen ook nog eens in het fantastische eigen Wembley Stadium.

En Denemarken is de outsider, die eigenlijk niets te verliezen heeft. Ze zijn zo enorm gegroeid in het toernooi als team. Misschien dat Engeland wat meer kwaliteit in huis heeft, maar het zou best kunnen dat de selectie van Denemarken opnieuw als winnaar van het veld stapt. Mocht dat niet zo zijn, dan kunnen ze dat als niet-winnaar met opgeheven hoofd en onder luid applaus doen.

Plaats een reactie