Danny Makkelie scheidsrechter openingswedstrijd

De Nederlandse scheidsrechter Danny Makkelie fluit morgenavond (11 juni 2021 om 21.00 uur) de openingswedstrijd van het EK 2021. De UEFA heeft ‘team Makkelie’, verder bestaande uit Hessel Steegstra en Jan de Vries, aangewezen om de eerste wedstrijd van het EK 2021 in Rome te leiden.

De wedstrijd gaat tussen Turkije en Italië. Voor Makkelie is dit zijn debuut op een groot eindtoernooi. De VAR bij deze EK wedstrijd is ook in handen van een Nederlandse scheidsrechter, namelijk Kevin Blom. De vierde officiel is Stéphanie Frappart.

Bekijk hier alle scheidsrechters op het EK 2021 voetbal.

Ervaring

Danny Makkelie was dan weliswaar nog nooit eerder actief op een groot eindtoernooi, maar hij heeft wel de nodige internationale ervaring opgedaan in onder meer Champions League, interlandvoetbal en hij floot in 2020 de Europa League finale.

De openingswedstrijd is een wedstrijd uit Groep A van het EK 2021, waar naast Turkije en Italië, ook Wales en Zwitserland strijden voor een plek in de achtste finales van het EK voetbal.

Nederlands Elftal in Groep C

Het Nederlands Elftal komt zondag 13 juni 2021 voor het eerst uit op het EK voetbal. Tegenstander is dan Oekraïne. Bekijk hier het complete speelschema van het EK 2021.

Plaats een reactie