Spanje na verlenging via Kroatië naar kwartfinale EK 2021 voetbal

Spanje heeft vanavond zijn achtste finale van het EK 2021 voetbal gewonnen. Na negentig minuten stond er 3-3 op het scorebord en moest er verlengd worden. Kroatië was op 1-0 gekomen na flater van de Spaanse doelman Simón, die op klassieke wijze een redelijk harde terugspeelbal van Pedri niet goed aanneemt waardoor de bal in eigen doel belandt. Tegen alle verhoudingen in.

Sarabia tekent voor de 1-1

Sarabia maakt in de 38e minuut de fout van Simón enigszins goed door de 1-1 tegen de touwen te schieten. Dit is ook de ruststand. Na de rust hetzelfde spelbeeld, Spanje heeft de bal en Kroatië wacht af. Azpilicueta kopt de 2-1 voor Spanje binnen en doordat Kroatië nu moet, lijkt Spanje wat zenuwachtig te worden waardoor er kansen voor de Kroaten komen. Maar het is Ferran Torres van Spanje die 3-1 maakt.

Spanje zit met het hoofd al bij de kwartfinales van het EK voetbal, maar toch wordt het nog verlenging: Orsic maakt in de 85e minuut de aansluitingstreffer en in blessuretijd knikt Mario Pasalic de 3-3 binnen na een assist van Mislav Oršić.

Kroatië begint goed aan verlenging, maar Spanje slaat toe

Aan het begin van de verlenging kreeg Kroatië een aantal grote kansen via Orsic en Kramaric, maar het was even later Spanje dat hard toesloeg. Morata, in Spanje bekritiseerd omdat hij te weinig zou scoren, neemt een voorzet van Olmo goed aan en haalt hard uit.

Drie minuten later maakt Spanje zelfs de 5-3. Oyarzabal stelt de Spaanse overwinning veilig.

Spanje tegen winnaar tussen Frankrijk en Zwitserland in kwartfinale EK voetbal

Door de winst is Spanje door naar de kwartfinales van het EK 2021. Ze spelen dan tegen de winnaar tussen Frankrijk en Zwitserland. Die wedstrijd begint vanavond om 21.00 uur.

Plaats een reactie