Voorbeschouwing Engeland – Duitsland

Onze voorbeschouwing op Engeland tegen Duitsland achtste finale EK 2021 voetbal

Behalve de strijd tussen België en Portugal, krijgen we in de achtste finales van het EK nóg een ware kraker, namelijk die tussen Engeland en Duitsland in de achtste finale.

Dit zou wel eens een echte kraker kunnen worden, zeker als het met goed voetbal niet helemaal (of helemaal niet) lukt. Want ook deze twee willen niet van de ander verliezen, niet al in de eerste knock-out fase uitgeschakeld worden en vooral in de race blijven voor de titel die ook hier nu al op het spel staat: Europees Kampioen 2020 (geworden in 2021).

Wat zijn de vooruitzichten voor deze klassieker, en hoe was de route voor beide landenploegen op weg naar deze achtste finale? Lees hier onze voorbeschouwing op Engeland – Duitsland.

Engeland zonder problemen naar achtste finale

Engeland begon dit EK met de kleinst mogelijke overwinning, op het altijd lastige Kroatië. De kraker tegen Schotland (voor de Schotten de belangrijkste wedstrijd van het jaar, meer zelfs) eindigde in 0-0. De Schotse fans vierden dat als een overwinning. De Britten wisten dat ze met vier punten wel zeker waren van de volgende ronde.

Wel zouden ze nog kans maken op een mogelijk iets makkelijkere tegenstander door ook de laatste groepswedstrijd te winnen. Dat gebeurde ook: de Tsjechen werden ook met 1-0 verslagen. Zeven punten, twee keer gescoord, nog geen enkele tegentreffer. Beide doelpunten werden gemaakt door Sterling. Die minder zware tegenstander kregen ze echter toch niet.

Duitsland overleeft poule des doods

Duitsland had een bizarre groepsfase. In de eerste poulewedstrijd werd verdiend met 1-0 verloren van de selectie van Frankrijk, één van de grote favorieten (wellicht de grootste) voor de eindzege. Die Mannschaft wist dat ze er tegen het gevreesde Portugal moesten staan, om voortijdige uitschakeling te voorkomen. In een zinderende wedstrijd won Duitsland met maar liefst 4-2, en gaf de Portugezen, en vooral hun defensie, veel stof tot nadenken.

In de laatste, en beslissende, wedstrijd in deze poule des doods kwamen de Duitsers al snel met 1-0 achter tegen de zwakker geachte Hongaren. Uitschakeling dreigde alsnog, ook vanwege de tussenstanden bij de gelijktijdig gespeelde wedstrijd tussen Portugal en Frankrijk.

Duitsland maakte de 1-1, maar kreeg vlak daarna de 2-1 om de oren. Doordat de Duitse aanval alsnog de 2-2 binnen wist te werken, werden niet zij maar de Hongaren uitgeschakeld. Daardoor gebeurde waar iedereen op hoopte: zowel Frankrijk, Duitsland als Portugal bleven in de race. Vier punten. Zes maal het vijandelijke net gevonden, maar ook al vijf tegendoelpunten. Havertz scoorde twee maal, Gosens en Goretzka troffen beide één keer doel.

Ook deze achtste finale kan eigenlijk alle kanten op. Als Duitsland verliest van Frankrijk, maar (overtuigend!) wint van Portugal, dan zijn beide scores ook tegen Engeland mogelijk. Engeland staat een stuk hoger op de FIFA wereldranglijst, maar dat zegt in een toernooi als dit niet zo veel.

De winnaar speelt tegen de winnaar tussen Zweden en Oekraïne

Sowieso zijn Duitsers nooit uitgeschakeld tot het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter heeft geklonken. De verwachting is een spannende wedstrijd met veel kansen.

De winnaar van deze achtste finale, speelt in de kwartfinale van het EK 2021 tegen de winnaar tussen Zweden en Oekraïne. Die wedstrijd begint 29 juni om 21.00 uur.

Plaats een reactie