Zwitserland naar kwartfinale EK voetbal

Zwitserland heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van het EK 2021 voetbal na een prachtige wedstrijd. De Zwitsers begonnen sterk aan de wedstrijd en kwamen via een doelpunt met het hoofd  van Seferovic al in de 15e minuut op voorsprong.

De eerste helft bleef het meeste gevaar van de kant van de Zwitsers komen. Na de rust komt Zwitserland bijna op 2-0 maar Embolo krijgt de bal net niet lekker bij de vrijstaande Seferovic. Twee minuten later komt er een nog grotere kans op de 2-0 als Zwitserland een penalty krijgt. Zuber wordt op de rand van de zestien neergehaald en nadat de Argentijnse scheidsrechter Rapallini het terug heeft gekeken op het scherm, geeft hij een strafschop. De Franse doelman Lloris pakt echter knap de inzet van Ricardo Rodríguez.

Drie minuten later de gelijkmaker van Karim Benzema

Nog geen drie minuten na de gemiste strafschop maakt Karim Benzema de gelijkmaker. En nog een twee minuten later zet Benzema met zijn tweede treffer Frankrijk op voorsprong. De aanname van Benzema bij dit doelpunt is om te smullen.

Zwitserland leek aangeslagen en in de 75e minuut maakte Pogba met een prachtige krul de 3-1. Het lijkt de genadeklap, maar Seferovic maakt in de 81e minuut de aansluitingstreffer. Nu lijken de Zwitsers weer in een verlenging te geloven. Gavranovic maakt in de 85e minuut nog een doelpunt dat wegens buitenspel afgekeurd wordt, maar in de 90e minuut zorgt hij er voor dat er verlengd gaat worden.

Verlenging

Tijdens de verlenging gaat het op en neer en werd het, naast een spektakelstuk voor de neutrale toeschouwers, een slijtageslag voor de spelers van beide elftallen. Er wordt niet meer gescoord in de verlenging en dus moesten strafschoppen uitwijzen wie er naar de kwartfinales door mochten.

Zwitserland nam de penalties beter en zijn daarom door naar de volgende ronde van het EK 2021. Kylian Mbappé mist de vijfde Franse penalty, daar waar Zwitserland alle vijf maakte.

Zwitserland tegen Spanje in kwartfinale EK voetbal

Zwitserland speelt in de kwartfinales van het EK 2021 tegen Spanje. Die wedstrijd wordt gespeeld op 2 juli om 18.00 uur in Sint-Petersburg.

Plaats een reactie