Tips EK poule 2021 invullen

Het Nederlands Elftal is er weer bij op een eindtoernooi en daarom gaat heel Nederland weer proberen om het EK 2021 voetbal te voorspellen hoe het EK zal verlopen! Met collega’s, vrienden en familie wordt er heel wat in de glazen bol gekeken zodra het toernooi begint. Natuurlijk zijn er tegenwoordig vele manieren om een EK pool te spelen. Online natuurlijk, met Scorito (wat wij gebruiken!) of natuurlijk ouderwets een briefje invullen met vrienden, of de uitslagen op een groot bord in de kantine op het werk zetten.

UPDATE: meedoen met de EK poule kan niet meer, de deadline is verstreken.

Niemand wil verliezen van die tante die niks van het spelletje begrijpt of van die ene vreselijk bijdehante collega die altijd denkt alles beter te weten. Daarom in dit artikel wat tips om zo goed mogelijk te voorspellen aanstaande zomer!

ek voorspellen poule 2021

De topfavoriet wint niet altijd

Houd er rekening mee dat een eindtoernooi altijd onvoorspelbaar is. Hoe goed een team ook is, een slechte dag kan al genoeg zijn om uitgeschakeld te worden. Verder heb je natuurlijk te maken met de factor geluk. Een onterechte rode kaart, een verdediger die uitglijdt en daardoor een penalty veroorzaakt of een geblesseerde topspeler die in de warming-up afhaakt voor een wedstrijd die beslissend is.

Hoewel je misschien verwacht dat een topland als Frankrijk of Duitsland er met de beker vandoor gaat, kan het dus ook slim zijn om niet de favoriet als winnaar in te vullen, maar juist een underdog aan te wijzen als winnaar. Wees verder ook niet bang om te spieken: kijk wat de andere mensen in de pool hebben ingevuld en pas je eigen voorspelling daar op aan.

Hou rekening met de groep

Nederland is ingedeeld in Groep C op het EK 2021. Daarmee heeft Oranje een relatief makkelijke loting met Oostenrijk, Oekraïne en Noord-Macedonië. Van die vier landen gaan er twee of drie door. Het kan bij het invullen van je voorspelling goed zijn om rekening te houden met de andere groepen.

Komt Nederland bijvoorbeeld snel of pas heel laat in het toernooi de echt sterke landen tegen? Kijk eens een avondje in het speelschema van het EK 2021 welke landen een makkelijk pad hebben naar de EK finale. Bij de meeste toernooien heb je wel een ‘zwakke’ en een ‘sterke’ kant van het schema. Hier kan jij als voorspeller van profiteren!

Het is natuurlijk leuk om Nederland veel en vaak te laten winnen in je pool, maar blijf realistisch. Uiteindelijk is Oranje geen topfavoriet op dit EK. Chauvinisme is goed, maar dan vooral om tijdens de wedstrijden het Nederlands Elftal aan te moedigen. Het merendeel van de voorspellers zal de kansen van Oranje altijd iets te positief inschatten: aan jou om daarvan te profiteren!

Statistieken helpen bij het invullen van de EK 2021 poule

Als je het echt serieus neemt kan je natuurlijk ook altijd de statistieken erbij pakken. Wist je bijvoorbeeld dat België al 26 wedstrijden op rij ongeslagen is? En dat Nederland in 22 wedstrijden slechts 3 keer van Italië won? En wat dacht je van deze: van de laatste 33 doelpunten die Nederland maakte stond Marten de Roon slechts één keer op het veld.

Het is maar beter om goed beslagen ten ijs te komen als je indruk wil maken. Voetbal is uiteindelijk geen wetenschap, maar als jij écht graag wil laten zien wie de baas is kan het raadzaam zijn je goed te verdiepen in alle statistieken rond het EK voetbal.

Topscorers EK 2021

Er zijn een aantal voetbalpoules waar je ook de topscorers voor het EK 2021 moet voorspellen. Wij hebben daar een hele pagina aan gewijd. Bekijk hier onze favorieten voor topscorer van het EK 2021.

UPDATE: meedoen met de EK poule kan niet meer, de deadline is verstreken.

Plaats een reactie